14 [AUG 19] ACTUALITATE Buzau
Miercuri, 14 august 2019

VIDEO: Ce se întâmplă în fața parcului Crâng !

Andra Vasilescu alte articole de Andra Vasilescu
0 voturi 2201 vizualizari 0 comentarii news@sansanews.ro

Buzoienii sunt invitaţi miercuri, în faţa Parcului Crâng, unde se  desfăşoară un ceremonial militar şi religios dedicat dezvelirii bustului Mareşalului Alexandru Averescu, primul comandant al Armatei a 2-a.

Evenimentul este organizat de Fundaţia ”Maresal Alexandru Averescu”, Primăria municipiului Buzău şi Divizia 2 Infanterie ”Getica”.

La ceremonie  participă reprezentanţi ai autoritatilor locale, ai asociaţiilor personalului militar în rezerva si în retragere şi ai altor instituţii reprezentative din municipiul Buzău.

Alexandru Averescu s-a născut la 9 martie 1859, în Ismail, în sudul Basarabiei, fiind fiul unui fost ofiţer în armata ţaristă. Iniţial, Averescu a urmat cursurile Seminarului Teologic din localitatea natală.

După numai un an a renunţat, înrolându-se ca voluntar la Războiul de Independenţă. Ulterior, urmează Şcoala Superioară de Război de la Torino (1884-1886).

După întoarcerea în ţară, Alexandru Averescu va ocupa mai multe funcţii importante în armata română, ajungând în martie 1907 ministru de război în guvernatorul Sturdza.

Etichete: întâmplă |  Crâng |  parcului |  VIDEO
Voteaza articolul: bun: 0  |  slab: 0   0

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU