13 [NOV 19] ACTUALITATE Buzau
Miercuri, 13 noiembrie 2019

Ce se întâmplă de joi cu podul Metalurgica

Andra Vasilescu alte articole de Andra Vasilescu
0 voturi 3177 vizualizari 0 comentarii news@sansanews.ro

Paza bună trece primejdia rea. Pe acest principiu, autoritățile din municipiul Buzău au decis interzicerea traficului greu pe Podul Metalurgica. Începând de joi dimineață, camioanele nu vor mai avea acces pe podul care s-a șubrezit vizibil în ultimii ani. Măsura este preventivă, pentru a fi evitată o situație precum cea din vară când o balustradă a podului Marghiloman s-a prăbușit pe carosabil, o tragedie fiind evitată la limită atunci.

Având în vedere starea critică în care a ajuns pasajul de la Metalurgica, municipalitatea buzoiană a întocmit un proiect și a cerut bani Guvernului pentru ca podul să poată fi reabilitat. Fondurile au fost alocate așa că în prezent se lucrează la partea de proiectare. Între timp, autoritățile au decis ca traficul greu să fie interzis în zonă. De joi dimineață de la ora 8, autovehiculele cu masă maximă totală mai mare de 7,5 tone care circulă pe DN 2B vor fi deviate pe un alt traseu. Cele care vin dinspre Brăila spre Buzău vor trebui să vireze stânga pe  DJ 204D spre Ţinteşti , apoi  pe DJ 203D până la intrarea în municipiul Buzău, în zona Cimitirului Evreiesc din Zona Industrială. Interzicerea traficului greu pe podul Metalurgica este o măsură care are scopul de a împiedica deteriorarea pasajului și producerea unei tragedii, spune primarul Constantin Toma:”Va fi restricționat accesul pentru mașinile, pentru  camioanele peste 7.5 tone pentru a fi în siguranță, să se nu se întâmple vreun necaz. Sunt măsuri de siguranță să nu se întâmple ca la Marghiloman când balustrada a căzut pur și simplu. Pentru a preîntâmpina o astfel de situație nu vom mai lăsa accesul camioanelor grele pe acest pod”.  
Cum iarna se apropie, este puțin probabil ca podul să intre în reabilitare anul acesta. Se lucrează intens însă pentru finalizarea lucrărilor de la celălalt pasaj, Podul Marghiloman:
”Se lucrează la proiectare, banii ii avem. Vedem ce mai pot face muncitorii peste iarnă, e bine că ne-a lăsat vremea să putem continua la podul de la Marghiloman dar iarna nu ai cum să lucrezi. Forțăm acum sa redăm traficului podul de la Marghiloman, se lucrează în fiecare zi, până la sfârșitul acestui an să se poată circula peste tot, iar lucrările care mai sunt sub pod le mai putem face si la primăvară. Dacă vremea ne lasă se va lucra si-n decembrie”, a spus primarul Toma.
Aproape 7,5 milioane de lei vor costa lucrările de reparații a podului Marghiloman și a celor două pasaje de la Metalurgica-rutier și feroviar, trei pasarele intens circulate de la ieșirea din municipiul Buzău spre Brăila.


Voteaza articolul: bun: 0  |  slab: 0   0

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU