30 [MAR 20] ACTUALITATE Buzau
Luni, 30 martie 2020

(UPDATE) Ce se întâmplă cu prețurile la alimentele de bază și dezinfectanți, în plină pandemie de coronavirus

Andra Vasilescu alte articole de Andra Vasilescu
0 voturi 2903 vizualizari 0 comentarii news@sansanews.ro

În plină criză a coronavirusului, prețurile la alimentele de bază au explodat, la fel și la dezinfectați.


 Inspectorii de la Oficiul pentru Protecția Consumatorului Buzău au primit mai multe sesizări de la persoane care reclamă costuri nejustificat de mari, chiar și de două trei ori mai mari la fructe, la legume, dar și la dezinfectanții, pe care cu toții îi căutăm în această perioadă. Reclamațiile telefonice au venit de la persoane din municipiul Buzău, dar și din județ.


 În fața acestor sesizări, conducerea OPC Buzău anunță că va demara ample controale la agenții economici pentru a verifica dacă  vânzătorii au crescut prețurile din cauza  tarifelor la care le-a fost vândută marfa de către distribuitori ori adaosurile comerciale practicate sunt nejustificate. 


  Până la acest moment, inspectorii OPC au verificat supermarketurile însă aici nu au fost găsite nereguli, nici în ceea ce privește prețurile, nici în ceea ce privește măsurile prevăzute în ordonanțele militare emise până acum de autorități. Este vorba, în primul rând,  despre păstrarea distanței între cumpărători  dar și între cumpărători și vânzători care trebuie să fie de  minim un metru și jumătate.

De partea cealaltă, comercianții buzoieni  spun că au fost nevoiți să majoreze prețurile după ce produsele s-au scumpit în depozite. Cea mai mare creștere a fost la lămâi, în cazul cărora prețul aproape s-a dublat. 

Și comercianții care au la vânzare legume se plâng că au fost nevoiți să crească prețul în condițiile în care ei înșiși cumpără produsele mult mai scumpe. Aceeași comercianți din piețele din Buzău se plâng că tot acest tăvălug al scumpirilor le alungă clienții, scăderea vânzărilor  fiind drastică.

Cum clienții sunt din ce în ce mai puțini iar marfa tot mai scumpă, mulți dintre comercianți au renunțat să mai iasă din case și să meargă la tarabe. Administratorul pieței anunță măsuri pentru a veni în sprijinul acestora. Concret, contractele pentru închirierea tarabelor ar putea fi suspendate  în cazul celor care nu mai pot merge în piețe în această perioadă. 

”Încercăm să le  suspendăm contractele la tarabe, la societăți, la producători și să încercăm  o modalitate de taxare forfetară pe ziua în care vor activa în piață. ÎN piața centrală sun 500 de tonete unde erau ocupate până acum peste 90 la sută. Acum sunt contractete,  dar nu mai vin la piață și începând cu luna aprilie încercăm să găsim modalitatea de a suspenda aceste contracte și de a introduce o taxă forfetară, modică”, a declarat  Daniel August, directorul SC Piețe, Târguri și Oboare Buzău. 


 Etichete: alimentele |  întâmplă |  coronavirus |  dezinfectanți |  pandemie |  plină |  prețurile
Voteaza articolul: bun: 0  |  slab: 0   0

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU