23 [SEP 19] ACTUALITATE Buzau
Luni, 23 septembrie 2019

Ce se întâmplă cu campania de vaccinare antigripală

Elena Petre alte articole de Elena Petre
0 voturi 2734 vizualizari 0 comentarii redactie@focustv.ro

Vaccinarea antigripală a personalului medical este în plină desfășurare iar peste o lună se va da startul campaniei de imunizare și în cabinetele medicilor de familie.  
Încă de săptămâna trecută Ministerul Sănătății a trimis în teritoriu primele doze de vaccin antigripal. La fel ca în fiecare an, primii la înțepat sunt angajații din unitățile sanitare. Iar din a doua jumătate a lunii octombrie vor fi distribuite și celelalte vaccinuri, astfel încât să poată fi chemate la vaccinat persoanele cu risc ridicat de îmbolnăvire. Beneficiarii sunt persoane cu vârsta peste 65 de ani, persoane cu boli cronice, în special boli respiratorii şi cardiovasculare, boli metabolice, copii şi bătrâni instituţionalizaţi, gravide. De asemenea, din acest an în categoria de risc care beneficiază de gratuitate la vaccinarea antigripală intră și copiii de vârstă preșcolară.
La Buzău, încă de săptămâna trecută au ajuns aproximativ 900 de doze de vaccine antigripal din cele aproape 30 de mii care ar urma să ajungă în județ. Acestea vor fi trimise de Ministerul Sănătății în 4 tranșe, ultima la începutul lunii decembrie.
Anul acesta Ministerul Sănătății a achiziţionat 1.500.000 de doze de vaccin gripal, cu aproximativ 200.000 mai mult faţă de anul trecut, astfel încât să se asigure vaccinarea unui număr cât mai mare de persoane din categoriile cu risc ridicat de îmbolnăvire.
În sezonul rece trecut, în întreaga țară, au fost înregistrate 199 de decese confirmate cu virus gripal. În 30 ianuarie a fost declarată epidemie de gripă, când erau confirmate 54 de decese provocate de această boală.

Etichete: antigripală |  întâmplă |  campania |  vaccinare
Voteaza articolul: bun: 0  |  slab: 0   0

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU