03 [NOV 16] ACTUALITATE Buzau
Joi, 03 noiembrie 2016

Ce s-a întîmplat cu contestaţiile unor candidaturi la parlamentare

Elena Petre alte articole de Elena Petre
0 voturi 1227 vizualizari 0 comentarii redactie@focustv.ro

Cele mai multe contestaţii au fost depuse de partide la instante au fost deja, solutionate de insante. Potrivit informaţiilor furnizate de reprezentanţii Tribunalului Buzău, două au venit din partea Partidului Alternativa Civică Atitudine, Solidaritate, Acțiune, cîte una a fost depusă de Partidul Ecologist şi PNL, iar celelalte două de două persoane-Ionuţ Gheaţă şi Niculina Dorojan. 

Majoritatea contestaţiilor au ca obiect posibile nereguli cu privire la listele cu candidaturi. Mai precis, contestatarii susţin că dosarele depuse de adversarii politici ar fi incomplete. Problemele ar fi apărut la listele cu susţinătorii candidaţilor la parlamentare.  Astfel de contestaţii au fost depuse de Partidul Alternativa Civică, Atitudine, Solidaritate Acţiune, împotriva PNL şi UDMR. Ambele reclamaţii au fost respinse pe motiv că nu a fost respectat termenul legal de depunere. Deşi respinse de magistraţii buzoieni, contestaţiile urmează să fie analizate de Curtea de Apel Ploieşti. Cea de a treia contestaţie a fost depusă de Partidul Ecologist Român care a reclamat faptul că USR ar avea dosare incomplete, reclamaţie care în final a fost respinsă de către Tribunalul Buzău. Şi listele cu candidaţi ai PRU şi PRM au fost contestate, pe motiv că nu a fost respectată condiţia privind prezenţa unor candidaţi de sex feminin. Magistraţii buzoieni au analizat reclamaţiile şi le-au respins, ca fiind neîntemeiate. Contestaţia depusă de Ionuţ Gheaţă a fost respinsă definitiv în timp ce reclamaţia Niculinei Dorojan va fi analizată şi de magistraţii Curţii de Apel Ploieşti. Ultima contestaţie privind candidaţii la alegerile parlamentare a fost depusă de liberalii buzoieni şi urma să fie analizată în cursul zilei de ieri.

La Buzău, 12 formaţiuni politice şi un candidat independent au intrat în cursa electorală pentru un loc în Parlamentul României.     


Voteaza articolul: bun: 0  |  slab: 0   0

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU