25 [MAR 19] ACTUALITATE Buzau
Luni, 25 martie 2019

Ce mizerii au scos la iveală ultimele percheziții de la Buzău

Andra Vasilescu alte articole de Andra Vasilescu
0 voturi 1865 vizualizari 0 comentarii news@sansanews.ro

Perchezitiile de saptamina trecuta in 197 de locatii din tara si din Buzau au scos la iveala o incredibila retea infractionala care a pus la punct un circuit evazionist care a ajuns chiar si in China.Ziaristii de la evz.ro au publicat un material care dezvaluie proportiile afacerii puse la cale de niste romi analfabeti.Iata ce au scis jurnalistii bucuresteni despre acest subiect,,Poate cei mai cunoscuți țigani din țară, căldărarii din Sintești, au fost, din nou, „călcați” de mascați, după ce anchetatorii din Giurgiu au descoperit că au pus la cale un circuit evazionist uriaș, care se întinde în 19 județe din România, și în București și ajunge taman în Asia. Pe urma banilor spălați prin intermediul a două firme conduse de doi localnici analfabeți, în aceeași perioadă în care mulți dintre aceștia au fost cercetați în „Dosarul bancherilor”, oamenii legii caută să dea recupereze peste 4,5 milioane de dolari, trimiși în China, sub forma unor achiziții fictive. 


Timp de cel puțin doi ani de zile, căldărarii din satul devenit celebru pentru palatele țigănești cu turnulețe, au reușit să fenteze statul român prin intermediul unei rețele evazioniste care cuprindea 103 membri. Printre aceștia se numără administratorii firmelor SC Davis Complet Construct SRL și SC Center Prod Metal SRL, ai căror „patroni” stau, de fapt, în corturi și sunt analfabeți, după cum au dezvăluit surse judiciare. În spatele lor, însă, sunt ștabii, care stau în palatele cu turnulețe, înșiruite de-a lungul șoselei ce străbate satul din comuna Vidra, județul Ilfov. Până în prezent, oamenii legii au stabilit că, prin intermediul celor două firme, „patronii” au făcut achiziții fictive de mărfuri sau au organizat spectacole, doar pe hârtie. În urma acestei inginerii financiare, statul român ar fi fost păgubit cu 6,5 milioane de dolari americani. Cea mai mare parte din sumă, 4,5 milioane de dolari, ar fi fost transferată din conturile bancare ale celor două societăți din Giurgiu, către firme din China, țară unde erau simulate, de asemenea, operațiuni nereale. Acolo, susțin surse din rândul anchetatorilor, banii au fost retrași, iar acum sunt căutați cei care au scos sumele cash.
150 de firme fantomă

Localnicii din Sintești au fost ținta anchetatorilor, ani la rând, în special pentru implicarea în afaceri ilegale cu fier vechi și în circuite evazioniste. Anchetatorii ne-au explicat, acum, cum funcționa circuit cu ramificații până în China. Firmele emiteau facturi, prin intermediari, către aproximativ 150 de alte societăți comerciale, facturi ce reprezentau diverse livrări de mărfuri și bunuri (legume, fructe, utilaje industriale) și prestări de servicii în domeniile: organizării de spectacole, construcții, achiziții de vinuri italiene. În realitate, toate acestea nu erau reale.

Beneficiarii facturilor au efectuat transferuri de bani prin diferite conturi. O parte din sumele obținute au fost retrase în numerar, iar alții au fost schimbați în 4,5 mil. USD, în China, țară unde erau simulate, de asemenea, operațiuni nereale.Pe urma sesizărilor venite de la Fisc, oamenii legii au declanșat ancheta, la cinci ani după ce a funcționat acest circuit evazionist. Polițiștii de investigare a criminalității economice și jandarmi din trei județe au efecuat 197 de percheziții la sediile declarate ale societăților implicate în acest circuit și la domiciliile celor vizați, din Capitală și din 19 județe: Argeș, Brăila, Brașov, Buzău, Constanța, Dâmbovița, Gorj, Ialomița, Ilfov, Maramureș, Teleorman, Arad, Dolj, Mehedinți, Neamț, Vâlcea, Prahova, Olt și Giurgiu. Cele 103 persoane identificate de anchetatori au fost aduse, ieri, la audieri, fiind acuzați de evaziune fiscală și spălarea banilor.
 
 Mai multe amanunte AICI

 


Etichete: Buzău |  iveală |  mizerii |  percheziții |  ultimele
Voteaza articolul: bun: 0  |  slab: 0   0

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU