25 [OCT 16] ACTUALITATE Buzau
Marţi, 25 octombrie 2016

Ce le propune primarul Toma directorilor de şcoli

Cristina Sterian alte articole de Cristina Sterian
2 voturi 1542 vizualizari 2 comentarii

Primăria Buzău vrea să încheie contracte de management cu directorii şcolilor din municipiu.

Ideea a fost lansată de primarul oraşului Constantin Toma în urma unor inspecţii pe care le-a făcut în şcolile din oraş. Toma susţine că în urma controalelor efectuate au fost identificate probleme care, poate, ar fi fost evitate dacă managerii unităţilor de învăţămînt s-ar fi implicat mai mult. De pildă, sînt pierderi mari la căldură, spune edilul-şef al Buzăului, iar asta înseamnă bani aruncaţi pe fereastră, în loc să fie investiţi în educaţia copiilor: ,,O mulţime de conducte sînt dezvelite de ani de zile şi nimeni nu a făcut nimic. O să încercăm să le izolăm, dar o să le şi cer domnilor directori să încheiem un contract de management astfel încît, costurile de funcţionare să scadă, pentru a economisi bani şi pentru a-i investi tot în educaţie şi nu în pierderi", a explicat primarul Toma în filmuleţul săptămînal pe care îl postează pe contul său de FB.


Etichete: directorilor |  primarul |  propune |  scoli
Voteaza articolul: bun: 1  |  slab: 1   0

Comentarii

Pixelu gigacaloric
25 octombrie 2016
Sună prea pompos: contract de management. Și dacă nu se realizează economii la încălzire ce le face? Le ia caii de la bicicletă! Mai simplu ar fi ca primăria să creeze un departament care să asigure buna funcționare a instalațiilor de încălzire a tuturor școlilor decât fiecare școală să investească în unelte și utilaje pentru întreținere. Este de notorietate cum se sifonează bani de către administratorii școlilor în cârdășie cu directorii.
pixel mic
26 octombrie 2016
Pai abia au fost girati in functie directorii potriviti si in urma mult discutatului concurs. Noi inca asteptam ca unii directori sa se ocupe si de educatie, de ceea ce se intampla efectiv la ora de curs, cu elevii, cu profesorii, de imbuntatirea lectiilor si activitatilor propriu-zise, si nu doar de partea de administrare.


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU