24 [NOV 17] ACTUALITATE Buzau
Vineri, 24 noiembrie 2017

Ce i-au transmis primarii din judet vicepremierului

Elena Petre alte articole de Elena Petre
1 vot 2210 vizualizari 0 comentarii redactie@focustv.ro

Subfinanţarea este principala problemă cu care se confruntă comunele din judeţul Buzău. Asta au spus astăzi, în cor, primarii buzoieni, reuniţi în cadrul Adunării Generale a Asociaţiei Comunelor-filiala Buzău.
    Primarii s-au aşezat la masa discuţiilor, fiecare având posibilitatea să îşi spună păsurile şi problemele pe care le întîmpină în activitatea de zi cu zi. Cu toţii au reclamat acelaşi lucru: lipsa banilor pentru a putea pune în practică proiecte importante cu care să vină în sprijinul localnicilor. Primarul din Valea Salciei, Marian Muşat, preşedintele Asociaţiei Comunelor Buzău  a spus  ca:,,principalele probleme sunt cele de subfinantare a localitatilor rurale.Nu sunt bani pentru investitii iar singurul fond pe care l am putut accesa a fost PNDL.Judetul Buzau sta destul de bine,aproape toate localitatile au contracte de finantare.La PNDR,problemele sunt mai maripentru ca nu se reusesc accesarle fondurilor europene"

    Nu numai că şi-au spus nemulţumirile, dar primarii buzoieni au şi speranţe că se vor găsi soluţii pentru rezolvarea problemelor din teritoriu. La întâlnirea de astăzi a fost prezent şi vicepremierul Marcel Ciolacu, preşedintele PSD Buzău siministrul Culturii ,Lucian Romascanu si deputataul PSD , Danut Palae. Vicepremierul a luat la cunoştinţă doleanţele primarilor şi le va transmite mai departe colegilor săi din Guvern, astfel încât să se găsească cea mai bună soluţie pentru rezolvarea fiecărei cereri.  ,,Am fost invitat la Asociatia Comunelor din judetul Buzau.Am vrut sa particip pentru a vorbi cu domnii primari, sa vedem ce probleme mai sunt de rezolvat care tin de Guvernul Romaniei.Vreau sa stiu, in primul rind, problemele urgente la acest sfirsit de an" a declarat, la rindul sau, vicepremierul Marcel Ciolacu.
Discuțiile s-au purtat om la om, iar șefii administrațiilor locale au ridicat problema diminuării veniturilor la bugetele locale după modificarea Codului Fiscal de la 1 ianuarie, anul viitor. Aleșii au primit promisiuni că sumele se vor compensa cu bani de la bugetul de stat, care să echilibreze situația. Pe de altă parte, primarii au vrut să afle de la reprezentantul Guvernului când vor intra la finanțare proiecte propuse prin programul Național de Dezvoltare Locală 1 și 2. Județul Buzău a transmis Guvernului 130 de proiecte, în cadrul acestui program, din care 60 au déjà semnate contracte de finanțare. 
  Etichete: judet |  primarii |  transmis |  vicepremierului
Voteaza articolul: bun: 1  |  slab: 0   1

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU