01 [MAI 20] ACTUALITATE Buzau
Vineri, 01 mai 2020

Ce dezastru a provocat naturii incendiul de la Breaza. Au fost sesizați procurorii

Cristina Sterian alte articole de Cristina Sterian
0 voturi 2818 vizualizari 0 comentarii

Garda de Mediu Buzău a sesizat Parchetul de pe lângă Tribunalul Buzău  după incendiul de proporții de la Breaza, cu care pompierii au luptat 3  zile, ajutați de voluntari si angajați de la Direcția Silvică, dar și de un elicopter trimis în zonă de Inspectoratul General al Aviației. 

 Potrivit comisarilor de la Garda de Mediu Buzău, suprafața afectată de incendiu face parte din aria naturală protejată a Sitului Natura 2000 Dealul Istrița, ca urmare a flăcărilor stinse după 3 zile fiind afectat habitatul natural al unui număr de 4 specii de insect și mamifere protejate. De aceea, a fost sesizat Parchetul de pe lângă Tribunalul Buzău, fiind vizată infracțiunea de ardere a vegetației din ariile protejate și de pe terenuri supuse refacerii ecologice.  


 
Reamintim, un incendiu de proporții a cuprins vinerea trecută vegetația uscată de pe dealurile din Breaza, județul Buzăul. Focul s-a extins și la pădurea de pin din zonă. Peste 100 de oameni au luptat în fiecare zi să stingă flăcările, în sprijinul celor de la sol venind și un elicopter din partea Inspectoratului General al Aviației care a transportat apă în zona afectată. Incendiul a unul de amploare, greu de stins având în vedere pământul uscat, vântul puternic din acele zile și terenul accidentat. 
Focul a fost stins după 3 zile iar la final pompierii au stabilit că incendiul a fost provocat de o persoană rău-intenționată. Etichete: Breaza |  dezastru |  incendiul |  naturii |  procurorii |  provocat |  sesizați
Voteaza articolul: bun: 0  |  slab: 0   0

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU