BREAKING NEWS Buzau
01 [MAR 18] ACTUALITATE Buzau
Joi, 01 martie 2018

Judecătorii dau azi sentinta în dosarul Orizont.Urmareste aici!

Cătălina Jingoiu alte articole de Cătălina Jingoiu
2 voturi 3270 vizualizari 0 comentarii business2b@focustv.ro

Așteptată în ultima lună, la trei termene succesive, o soluție în dosarul supranumit ”Orizont” în care este acuzat de abuz în serviciu fostul primar al municipiului Buzău, Constantin Boșcodeală, se lasă așteptată. Joia fost un nou termen pentru pronunțarea hotărârii, iar completul de la Tribunalul Dâmbovița a stabilit o nouă amânare. De data aceasta, termenul este scurt. Azi, 2 martie, este așteptată soluția care nu va fi una definitivă. 
De notat că, în ultima vreme, au apărut informații privind un verdict previzibil. Este vorba despre prescrierea faptelor. Zilele trecute, fostul primar Constantin Boșcodeală a confirmat că procurorii anticorupție au depus concluzii, în acest sens, arătând că a intervenit prescrierea, în timp ce avocații săi cer achitarea.
Faptele pentru care cei trei inculpați din dosarul Orizont -Constantin Boșcodeală, Viorica Stana și Nicolae Trandafir-au fost trimiși înjudecată, datează din 2001. Procurorii anticorupție au susținut că cei trei au făcut posibilă trecerea unei suprafeţe de 33 hectare teren arabil, din domeniul public al statului, în domeniul privat al municipiului Buzău, de la Staţiunea de Cercetare pentru Legumicultură Buzău, și că, potrivit legii, suprafața nu putea face obiectul unei asemenea operaţiuni. Anchetatorii au încercat să arate că "s-a urmărit un alt scop decît reconstituirea efectivă a izlazului comunal al municipiului Buzău. Această punere în aplicare a reprezentat doar o modalitate menită să îmbrace într-un aspect de legalitate împrejurarea că Primăria Municipiului Buzău - reprezentată de inculpatul Boşcodeală Constantin Octavian a obţinut o suprafaţă de teren mult mai valoroasă din punct de vedere al amplasamentului, situată în imediata apropiere a cartierelor oraşului, pe care să poată fi construite obiective economice de către investitori (aşa cum s-a şi întîmplat în realitate) şi nu într-o zonă de la intrarea în municipiu, lîngă o cale ferată unde se aflau - de fapt - terenurile S.C. SERIBUZ SA ce ar fi trebuit predate şi care prezentau un potenţial economic scăzut."  Rechizitoriul mai făcea referire la un prejudiciu adus statului cu valoarea de 12.720.000 lei, reprezentînd contravaloarea terenului de 33 hectare. Voteaza articolul: bun: 1  |  slab: 1   0

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU