25 [SEP 19] ACTUALITATE Buzau
Miercuri, 25 septembrie 2019

Ce a descoperit DSV în restaurante și fast-food-uri

Andra Vasilescu alte articole de Andra Vasilescu
1 vot 3080 vizualizari 0 comentarii news@sansanews.ro

Nereguli cu nemiluita descoperite de inspectorii DSVSA în restaurantele, fast food urile și pensiunile din Buzău.
Personal fără analize la zi, alimente depozitate necorespunzător și ținute la temperaturi nepotrivite, produse fără documente de proveniență. Sunt doar câteva dintre neregulile descoperite de medicii sanitar veterinary în controalele effectuate luna trecută la nivelul unităților care prepară și servesc meniuri culinare. Au fost făcute 128 de controale la pensiuni, restaurant, pizzerii, unitățt fast food dar și in piete agroalimentare si targuri organizate, la nivelul taberelor scolare si unitatilor de catering din Buzau.                                      
Cele mai frecvente neconformitati identificate au fost legate de depozitatea necorespunzatoare a produselor alimentare, in mod special a celor care necesita regim termic, lipsa documentelor care sa ateste starea de sanatate a personalului care manipuleaza produsele alimentare; lipsa apei curente, a săpunului pentru igienizare personalului care prepară mâncarea. Inspectorii au aplicat 4 sancțiuni contraventionale in valoare totala de 16200 lei si un numar de 14 avertismente. De asemenea a fost emisa o ordonanta de suspendare temporara a activitatii.  La nivelul pietelor agroalimentare au fost aplicate 5 avertismente.        
Inspectorii din cadrul DSVSA Buzau anunță că vor continua verificările a nivelul unitatilor care produc, depoziteaza, comercializeaza produse alimentare si al celor care prepara meniuri culinare. De asemenea, la nivelul unitatilor găsite în neregulă la ultimele verificări, vor fi derulate actiuni de recontrol pentru verificarea modului de remediere a deficiențelor.Etichete: descoperit |  inspectorii |  restaurante
Voteaza articolul: bun: 0  |  slab: 1   -1

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU