11 [SEP 19] ACTUALITATE Buzau
Miercuri, 11 septembrie 2019

Ce au decis autoritățile cu privire la DN 10

Andra Vasilescu alte articole de Andra Vasilescu
0 voturi 2676 vizualizari 0 comentarii news@sansanews.ro
Ce au decis autoritățile cu privire la DN 10

Autoritățile din Buzău vor să ridice restricțiile pentru circulația microbuzelor de transport persoane cu greutate peste 3,5 tone pe Drumul Național 10 Buzău Brașov, prin Siriu. Restricțiile au fost instituite ca urmare a deteriorării viaductului Giurca, aflat în apropiere de localitatea buzoiană Siriu. Mașinile cu gabarit peste 3 tone și jumătate nu au voie să traverseze zona.

Instituția Prefectului Județului Buzău cere Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere să analizeze expertiza tehnică realizată la acest viaduct și să dea un răspuns dacă pot fi ridicate restricțiile pentru microbuzele de călători de peste 3,5 tone. Dacă CNAIR va da undă verde ridicării restricției, decizia ar urma să fie luată săptămâna viitoare.
Între timp, viaductul urmează să intre în reparații. O asociere de trei firme a câștigat contractul de proiectare execuție a reparațiilor. Până la jumătatea lunii decembrie ar trebui să fie gata proiectul, dar și să fie obținute avizele și autorizația de construcție. Lucrările propriu-zise vor dura douăsprezece luni, iar constructorii vor da, la final, o garanție de 5 luni.
Valoarea lucrărilor care se vor face la viaductul Giurca este de 6,27 milioane de lei.
Viaductul Giurca este ultimul aflat pe sensul de mers Buzău-Brașov al drumului național 10. Primele semne de deteriorare au apărut în primăvara anului trecut. În carosabil a apărut o spărtură prin care se vedea hăul de zeci de metri de sub viaduct. În zonă s-au instituit restricții de tonaj și de viteză.
Viaductul este lung de aproximativ 280 metri și are o înălțime a pilonilor de 46 de metri.Etichete: autoritățile |  decis |  privire
Voteaza articolul: bun: 0  |  slab: 0   0

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU