BREAKING NEWS Buzau
14h 20' ACTUALITATE Buzau
Vineri, 26 februarie 2016

3 bebeluşi din Buzău au contribuit la descoperirea virusului din Argeş (Declaraţii-exclusiv)

Laurenţiu Marinov alte articole de Laurenţiu Marinov
3 voturi 1656 vizualizari 0 comentarii laurentiu.marinov@sansabuzoiana.ro
UPDATE [14:20] 26 FEB 2016 › Contactat telefonic de reporterii Focus FM, medicul Ovidiu Limoncu a declarat în exclusivitate: 
„În 2008 a fost evenimentul. A fost vorba despre 3 copii cu sindrom hemolitic uremic care au venit de la spitalul din Buzău cu diagnosticul de insuficienţă renală acută şi bineînţeles hemolitic uremic. Slavă Domnului toţi 3 sînt foarte bine. Au făcut dializă şi s-au recuperat. Noi i-am susţinut pe perioada bolii, apoi şi-au revenit complet. Bineînţeles că vin la control periodic şi nu pot decît să mă bucur să văd că sînt bine”Sursa îmbolnăvirii bebeluşilor din judeţul Argeş a fost identificată de un medic specialist din Capitală care a tratat 3 copii din Buzău diagnosticaţi cu acelaşi sindrom.  Potrivit jurnaliştilor de la “Evenimentul zilei”, doctorul Ovidiu Limoncu susţine că de vină ar putea fi un anumit tip de iaurt cu arome.

“Un medic specialist în nefrologie pediatrică de la Spitalul Clinic de urgenţă pentru Copii "Grigore Alexandrescu" a dezvăluit pe pagina sa de Facebook că sursa îmbolnăvirii bebeluşilor cu sindrom hemolitic uremic ar putea fi un anumit tip de iaurt cu arome, printre alte alimente. Doctorul Ovidiu Limoncu a ajuns la această concluzie în urma discuţiilor pe care le-a avut cu părinţii a trei copii din Buzău, diagnosticaţi cu acest sindrom. "Am avut, la Grigore Alexandrescu, o serie de trei copii cu SHU (sindrom hemolitic-uremic - n.r). Toţi trei erau din Buzău. Am încercat să găsesc sursa îmbolnăvirii din discuţiile cu părinţii. Elementul comun era consumul aceluiaşi tip de iaurt colorat, cu arome. Sunt curios, pentru că sigur este contaminare alimentară, ce vor găsi acum la anchetă epidemiologică!", a scris specialistul în nefrologie pediatrică pe Facebook”. 

Vezi aici materialul din evz.roEtichete: analizării |  Argeş |  îmbolnăvirii |  bebeluşilor |  Buzău |  Cauza |  cazuri |  descoperită |  similare
Voteaza articolul: bun: 1  |  slab: 2   -1

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU