28 [MAR 20] ACTUALITATE Buzau
Sâmbătă, 28 martie 2020

Câți litri de dezinfectanți a primit Buzăul sau cum să lupți cu mâinile goale!

Cristina Sterian alte articole de Cristina Sterian
1 vot 3260 vizualizari 0 comentarii

Luptăm cu mâinile goale cu un inamic nevăzut împotriva căruia nu au fost găsite arme nici de către cele mai puternice state ale lumii. În vremuri în care trăim cu speranța că vom ieși învingători din această luptă, medicii din România trebuie să facă față războiului cu coronavirusul fără echipamente complete și fără dezinfectanți. 

La Buzău, o informare a Prefecturii arată că pe 27 martie au ajuns de la Inspectoratul General de Situații de Urgență, 1380 de combinezoane de protecție și 45 de litri de dezinfectant de suprafețe și instrumentar medical. Acestea au fost distribuite către unitățile sanitare din județ. Echipamentele medicale au fost distribuite atât personalului medical, cât și celui non-medical, care asigură asistența medicală de specialitate, primul ajutor și transportul în faza prespitalicească. Echipamentele au fost aduse cu o aeronavă NATO din Coreea de Sud, fiind achiziționate de statul român, prin Oficiul Național de Achiziții Cnetralizate și IGSU. 

Dar, sunt ele suficiente pentru a face față războiului cu coronavirusul în condițiile în care România are deja aproape 1500 de oameni infectați și 29 de morți? Medicii, cei din prima linie a războiului, spun că nu și fac apel după apel la autorități dar și la oameni cu dare de mână să-i ajute pentru a se putea salva și pentru a ne putea salva.Etichete: Buzăul |  dezinfectanți |  goale |  litri |  lupți |  mâinile |  primit
Voteaza articolul: bun: 1  |  slab: 0   1

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU