30 [OCT 13] ACTUALITATE Buzau
Miercuri, 30 octombrie 2013

Cât costă căldura?

Florin Zafiu alte articole de Florin Zafiu
0 voturi 1151 vizualizari 0 comentarii florinzafiu@sansanews.ro

Căldura primită la calorifere, luna aceasta, majorează facturile la întreţinere cu 50 până la 100 de lei. Asta şi în funcţie de numărul de camere ale locuinţelor. Nu este o sumă foarte mare, dar nici mică sunt de părere buzoienii care îşi raportează cheltuielile la veniturile salariale şi la pensii.


Octombrie a venit cu ploi şi frig. Temperaturile scăzute s-au resimţit şi în apartamentele buzoienilor aşa că încă de pe 1 octombrie Regia Autonomă Municipală a început să livreze agent termic în instalaţiile care încălzesc apartamentele racordate la sistemul centralizat. Unii locatari au lăsat instalaţiile închise din subsolul blocurilor, dar alţii s-au bucurat de confotul ioferit de caloriferele calde. Acum, este vremea să facă şi calculele pentru primele facturi care vor include gigacaloria consumată pentru încălzire. Nu este un efort financiar mare, dau asigurări reprezentanţii regiei de termoficare:


Pentru că ulterior vremea s-a încălzit, livrările de agent termic s-au limitat la un program de distribuţie pe perioada nopţilor. În aceste condiţii, calculele arată că întreţinerea de luna aceasta va fi mai scumpă cu 50 până la 100 de lei.


Greul însă abia de luna viitoare vine pentru că vremea se va răci considerabil mai ales în a doua parte a lunii viitoare. Dar, tot de luna viitoare, buzoienii cu venituri reduse vor primi ajutoare de încălzire ca să poată face faţă facturilor.

 Etichete: centrala |  gigacalorie |  iarna |  instalatii |  RAM |  caldura
Voteaza articolul: bun: 0  |  slab: 0   0

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU