21 [IAN 19] ACTUALITATE Buzau
Luni, 21 ianuarie 2019

Care sunt soluţiile pentru parcările din centrul Buzăului

Marilena Dinu alte articole de Marilena Dinu
0 voturi 2124 vizualizari 0 comentarii redactie@focustv.ro

Soluţii găsite de municipalitatea buzoiană în vederea rezolvării crizei locurilor de parcare din centrului municipiului. Vor fi amenajate noi locuri de parcare în cele mai aglomerate puncte din oraș.

Primul spațiu amenajat în acest sens este chiar în centrul municipiului, în zona pieţei centrale, mai exact acolo unde acum funcţionează o stație de taxiuri. Aceasta va fi mutată,  la fel ca și stația de autobuz care se află vis-a vis și, din primăvară, vor fi amenajate 90 de locuri de parcare.

„În primăvară, vom demara un proiect prin care strada Aleea Trandafirilor, porțiunea dintre Ostrovului și Bulevardul Unirii, în zona Mc Donalds și a Bisericii Sf. Îngeri va deveni parcare publică cu plată. Vom avea 91 de locuri de parcare în această zonă. Totdată, stația de autobuz și stația de taxiuri vor fi mutate. Deja am solicitat avizul poliției rutiere pentru mutarea stației de taxiuri undeva în zona Companiei de Apă. Astfel vor avea acces mult mai ușor cetățenii care vin de la piață către un taxi, iar stația de autobuz va fi mutată pe strada Ostrovului, undeva în zona fostei poște vechi.", a declarat viceprimarul municipiului Buzău, Ionuț Apostu.

O altă parcare, care se vrea a fi o premieră pentru municipiul Buzău, ar urma să fie amenajată de un investitor privat în apropierea Fiscului buzoian, pe spațiul actualei parcări publice. Deși este vorba despre un proiect mai vechi pe care investitorul îl are în colaborare cu primăria Buzău care a pus la dispoziție terenul aferent, abia în această primăvară aceasta ar putea deveni o realizate.

„Am înțeles că, într-o primă etapă, această parcare va avea subsol și două etaje, dar cu posibilitatea ca ulterior, în funcție de necesitățile de a asigura locuri de parcare în zona centrală, mai pot fi adăugate etaje. Limita maximă stabilită prin puz este de P+6. Într-o primă etapă, am înțeles că proiectul va avea în jur de 300 de locuri de parcare.", a mai spus viceprimarul Apostu.

Proiectul parcării subterane și supraterane etajată este abia în față de proiectare, iar astăzi aleșii loali au aprobat Planul urbanisti czonal urmând ca în periada urmărotare investitorul să obțină autorizația de construire și mai apoi să desemnze constructorul și să treacă la treabă. Odată concretizat acest proiect, lipsa locurilor de parcare din centrul Buzăului ar fi rezolvată.

„Odată construită această parcare supraterană la care se adaugă și tarifarea sau reglementarea corectă a locurilor de parcare din municipiul Buzău pentru că numai în zona centrală, să știți, că sunt undeva, de ordinul a 300-400 de locuri de parcare. Însă, în acest moment, așa cum spuneam, ele sunt ocupate dimineața la 7:30 și sunt eliberate abia la ora 16:30 când angajații din zona centrală pleacă de la serviciu, iar cetățenii care vin pentru a-și rezolva diverse probleme nu găsesc un loc de parcare. Considerăm că, odată amenajată această parcare supraterană, împreună cu tarifarea corectă a tuturor locurilor de parcare din zona centrală, se va rezolva această problemă cu accesul cetățenilor cu autoturismul în centru.", a mai spus Ionuț Apostu.

Rămâne totuși o problemă: cea a costurilor . Mai exact , a taxei pe care șțoferii vor fi nevoiți să-o plătească pentru a-și lăsa mașina. Cum este o parcare privată, investitorul este liber să-și stabileasscă propriile tarife. Un exemplu în acest sens îl reprezintă cea mai modernă parcare din Capitală care este goală tocmai din cauza prețurilor prea ridicate în compatație cu tarifele parcărilor publice. 


Etichete: Buzăului |  centrul |  parcăile |  pentru |  soluţiile
Voteaza articolul: bun: 0  |  slab: 0   0

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU