21 [FEB 20] ACTUALITATE Buzau
Vineri, 21 februarie 2020

FOTO Care e prima misiune a noului comandant al Diviziei 2 Infanterie Getica

Cristina Sterian alte articole de Cristina Sterian
0 voturi 3283 vizualizari 0 comentarii

De vineri, 21 februarie, Divizia 2 Infanterie Getica, o unitate de elită a Armatei Române, are un nou comandant. După circa doi ani și jumătate, generalul-maior Gheorghiță Vlad a predat ștafeta generalului-maior Dragoş-Dumitru Iacob. Schimbarea vine în condițiile în care generalul Gheorghiță Vlad va prelua funcția de locțiitor pentru operații și instrucție al șefului Statului Major al Apărării. 

La ceremonialul de vineri, în care s-a făcut predarea de ștafetă,  au participat șeful Statului Major al Apărării, generalul-locotenent Daniel Petrescu, șeful Componentei Operaționale Terestre și locțiitor al șefului  Statului Major al Forţelor Terestre, generalul-maior Dorin Blaiu, reprezentanţi ai Ministerului Apărării Naţionale și ai eșaloanelor superioare, comandanţi de mari unităţi şi unităţi din cadrul diviziei și din garnizoană, reprezentanți ai instituțiilor și autorităților publice locale.

Noul comandant al Diviziei 2 Infanterie Getica, general-maior Dragoş-Dumitru Iacob, vine cu gânduri mari la Buzău, dar totodată conștient de misiunea importantă pe care o are.
”Urmez unei pleiade întregi de comandanți foarte valoroși care au comandat această mare unitate de tradiție a armatei noastre. Sunt constient de responsabilitatea pe care o am, știu că nu pot avea o activitate prolifică la comanda Diviziei fără sprijinul și implicarea colaboratorilor și oamenilor cu care vom lucra, atât în comandament, aici  la Buzău, cât și în marile unități și în unitățile subordonate. Sunt foarte onorat, pentru mine ca ofițer e o etapă extrem de importantă în cariera mea și faptul că am sansa să comand Divizia 2 reprezintă o provocare în cariera mea și o etapă extrem de necesară în devenirea fiecărui ofițer ”, a  declarat noul comandant al Diviziei 2 Infanterie Getica. 
Comandantul are deja stabilită și prima misiune: ”prima misiune va fi să stau de vorbă cu oamenii mei. Evident, ne cunoaștem, am mai lucrat împreună, dar acum fiind comandantul domniilor lor intrăm într-o nouă etapă”. 
Înainte de a deveni comandantul Diviziei 2 Infanterie Getica, generalul-maior Dragoş-Dumitru Iacob a deținut timp de 2 ani funcția de șef al Direcţiei Instrucţie şi Doctrină la Statul Major al Apărării. 
De-a lungul carierei sale, generalul-maior Dragoş-Dumitru Iacob a mai ocupat diferite funcţii în unităţi din cadrul forțelor terestre: comandant pluton tancuri, comandant companie tancuri, ofiţer de stat major brigadă tancuri, ofiţer de stat major divizie infanterie, comandant  batalion   tancuri,  şef  secţie  Instrucţie divizie de infanterie, locţiitor şef Instrucţie şi doctrină la Statul Major al Forțelor Terestre, comandant brigadă infanterie mecanizată.

Noul comandant al Diviziei 2 Infanterie „Getica” a executat două misiuni în teatrul de operații din Afganistan și, de-a lungul carierei, a primit mai multe distincții și titluri de onoare, printre care Emblema de Onoare a Forțelor Terestre, Emblema de Onoare a Statului Major General, Emblema Onoarea Armatei României și Medalia NATO 5.   Etichete: comandant |  Diviziei |  Getica |  Infanterie |  misiune |  noului |  prima
Voteaza articolul: bun: 0  |  slab: 0   0

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU