05 [IUN 18] ACTUALITATE Buzau
Marţi, 05 iunie 2018

Carantină la Spitalul Judetean

Marilena Dinu alte articole de Marilena Dinu
1 vot 1706 vizualizari 0 comentarii redactie@focustv.ro


Interzis accesul vizitatorilor! Se întîmplă în mai multe secții din Spitalul Județean Buzău, de cîteva săptămîni bune, iar situaţia nu se va schimba prea curînd. Este cea mai lungă perioadă de carantină instituită în ultimii ani în unitatea medicală, iar măsura a venit la solicitarea Direcției de Sănătate Publică, din cauza numărului mare de cazuri de rujeolă, înregistrate în special în rîndul copiilor mai mici de 1 an. Boala a făcut déjà sute de victime, dar, din fericire, toți pacienții au trecut cu bine peste perioada critică. Mai grav este însă că, deocamdată, Buzăul nu mai are nici o doză de vaccin ROR și nici nu se știe când vor veni alte vaccinuri.

În total au fost 361 de buzoieni, de la bebeluși de doar câteva luni până la adulți cu vârste de până la 40 de ani. Numărul mare al îmbolnăvirilor a băgat autoritățile de sănătate publică în alertă. Au fost dispuse măsuri imediate în tot județul și mai ales în spitalul județean acolo unde este cea mai mare aglomerare de pacienți. De la jumătatea lunii aprilie, mai multe secții din spitalul județean le+au interzis accesul vizitatorilor, în timp ce în altele secţii accesul este limitat.

Iar situaţia nu se va schimba prea curînd. Este, practic, cea mai lungă perioadă de restricții instituită în ultimii ani la nivelul spitalului județean.


Și în timp ce săptămână de săptămână se înregistrează noi cazuri de rujeolă, Direcția de Sănătate Publică Buzău nu mai are demult vaccinul care ține departe boala, plus altele două, respectiv rubeola și oreionul.

Mai mult decât atât, nimeni nu știe când vor veni vaccinurile promise recent de Ministerul Sănătății. Necesarul este însă foarte mare, specialiștii estimând că ar trebui vaccinați aproximativ 1500 de copii lunar. Totodată, a fost amânată și campania de vaccinare care ar fi trebuit să înceapă pe 1 iunie. Este vorba despre cea mai amplă campanie de vaccinare împotriva rujeolei, care ar trebui să se deruleze din ușă în ușă, dar despre care nu se știe cînd va putea fi pusă în practică.Etichete: Carantină |  Judetean |  Spitalul
Voteaza articolul: bun: 0  |  slab: 1   -1

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU