18 [OCT 19] ACTUALITATE Buzau
Vineri, 18 octombrie 2019

Când va fi demarat proiectul secției de paliative din Spitalului Județean

Cristina Sterian alte articole de Cristina Sterian
0 voturi 2906 vizualizari 0 comentarii


Înființarea unei secții de îngrijri paliative este o certitudine. A spus-o președintele Consiliului Județean Buzău, Petre Emanoil Neagu, prezent recent în emisiunea Focus News de la Focus Tv.

Secția destinată îngrijirii bolnavilor aflați în faze terminale va fi înființată în curtea spitalului Gîrlași.    Autoritățile județene dau asigurări că proiectul va fi demarat cât de curând iar secția de boli paliative va funcționa ca o secție exterioară a Spitalului Județean. A fost stabilită și locația unității medicale ce se va ocupa de îngrijirea bolnavilor cronic sau aflați în faze terminale de boală, bolnavi care au nevoie de îngriiri speciale care să le amelioreze durerile provocate de afectiunile fără speranță de vindecare. Secția va funcționa în zona spitalului Gîrlași unde sunt și secțiile de dermato venerice, infecțioase și pneumo ftiziologia. Nu se știe încă cert dacă spațiul va fi amenajat într o clădire deja existentă ori va fi ridicat un imobil nou.
”Acolo unde este spitalul TBC,  vrem să facem o secție de paliative. Din nefericire e o nevoie acută de această secție. Demarăm de anul viitor, din această iarnă. Ori găsim o clădire deja existentă, ori facem alta, dar cu siguranță va fi o astfel de secție”, a declarat președintele Consiliului Județean Buzău, Petre Emanoil Neagu.   

Decizia de a înfiinţa secţia de îngrijiri paliative în cadrul Spitalului Judeţean a venit ca urmare a numărului mare de solicitări din partea populației. Investiţia ar urma să fie suportată din bugetul Consiliului Județean                       
”Consiliul Județean va găsi resursele financiare și de ce să nu-i tratezi pe acești oameni într-un loc decent? Costă un milion-două milioane de euro, dar avem o datorie morală mai presus de toate să îngrijim cum trebuie oamenii care ajung într-o astfel de situație”, a mai spus Neagu.
Tot la Focus News, președintele Consiliului Județean, a dezvăluit că se fac demersuri pentru ca și în Spitalul Județean Buzău să funcționeze, în sfârșit, o secție de neurochirurgie.

Înființarea unei secții de neurochirurgie va fi posibilă doar după finalizarea lucrărilor la blocul operator, lucrări sistate din cauza unor neînțelegeri cu constructorul, pornite de la bani.  Lucrările de modernizare a blocului operator din Spitalul Județean ar fi trebuit să fie finalizate luna noiembrie însă din cauza neînțelegerilor, lucrurile sunt cu mult întârziate. Ultimele vesti de la autorități sunt că lucrările se vor finalize până la finele anului 2020. Iar după ce se vor fi terminat în sfârșit lucrările de reabilitare a spațiilor în care se efectuează intervențiile chirurgicale, vor trebui atrași specialiști.            

Buzăul are nevoie stringentă de o secție de neurochirurgie iar atacul de la spitalul Săpoca din luna august, când un pacient a atacat 13 bolnavi, ucigând 7, a arătat întocmai necesitatea înființării unui astfel de departament în spital.     
La incidentul din vară, toți pacienții care au supraviețuit atacului au fost trimiși cu elicopterul la spitale din București, neputând fi îngrjjiți la Buzău din cauza lipsei unor specialiști în neurochirurgie.Etichete: demarat |  Județean |  paliative |  proiectul |  secției |  Spitalului
Voteaza articolul: bun: 0  |  slab: 0   0

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU