21 [FEB 20] ACTUALITATE Buzau
Vineri, 21 februarie 2020

Când încep lucrările la pasajul de la Gara Buzău

Elena Petre alte articole de Elena Petre
0 voturi 2745 vizualizari 0 comentarii redactie@focustv.ro


Luni, 24 februarie, se dă startul lucrărilor de reabilitare a Pasajului Subteran Pietonal al Gării Buzău, atunci urmând a fi prima zi în care muncitorii își vor face apariția pe șantier, muncitori care ca până la începutul lunii iunie trebuie să încheie lucrările.
Potrivit contractului, în această perioadă angajații Urbis Serv Buzău, firma care se va ocupa de reabilitarea pasajului, vor executa lucrări de hidroizolații,  de finisare pentru pardoseli, pereți și tavan. De asemenea, vor reface zonele prin care se face accesul la peroane, iluminatul cu sisteme LED dar vor instala și un sistem de supraveghere video integrat cu dispeceratul Poliției Locale și Poliția Transporturi Feroviare. Pe toată perioada executării lucrărilor, pasajul de la Gara Buzău va fi închis circulației pietonale, cu excepția călătorilor cărora le va fi permis accesul spre peroanele CFR. Buzoienii din Cartierele Poștă și Mihai Viteazu nu vor mai putea traversa zona liniilor de cale ferată prin intermediul pasajului. În schimb, pentru a veni în sprijinul acestora, societatea de transport public în comun din Buzău va crește frecvența autobuzelor care asigură legătura între Gara Buzău și cartierele respective.
În ultimii 7 ani, pasajul a fost lăsat de izbeliște așa că s-a transformat într- un focar de infecție, cu un miros insuportabil, iar scările pot ceda în orice moment.
Pentru a-l putea reabilita, Primăria Buzău l-a preluat de la CFR. Valoarea investiţiei este de aproximativ 750.000 de lei, iar costurile vor fi suportate din fondurile proprii ale municipiului. Lucrarea va fi executată de către Urbis Serv, societate aflată în subordinea Primăriei.  


Etichete: încep |  Buzău |  lucrările |  pasajul
Voteaza articolul: bun: 0  |  slab: 0   0

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU