19 [FEB 20] ACTUALITATE Buzau
Miercuri, 19 februarie 2020

Cancer: obiceiuri care aduc boala mai aproape, alimente care o țin departe

Andra Vasilescu alte articole de Andra Vasilescu
0 voturi 2988 vizualizari 0 comentarii news@sansanews.ro

Cancerul a ajuns, în ultimii ani, principala cauză de mortalitate la nivel mondial, iar specialiștii vorbesc despre faptul că, în următorii 30 de ani, va deveni o adevărată epidemie. Tipuri rare de cancer în urmă cu 10-15 ani au ajuns să aibă acum o frecvență mult mai mare.  Prezent la Medika TV, medicul oncolog Cătălin Costovici a vorbit despre incidența  unor tipuri de cancer, dar și despre tipurile cele mai frecvente.

Fără îndoială, există mai multe cazuri și mai multe tipuri de cancere decât în urmă cu 20-30 de ani. Incidența cea mai mare o are cancerul de plămâni, cel puțin în țara noastră. Un factor favorizant pentru apariția cancerului de plămâni îl reprezintă fumatul, însă sunt foarte mulți pacienți care au avut un stil de viață sănătos și nu au fumat și care au dezvoltat această formă de boală. Apoi avem acele tipuri de cancere care înainte erau foarte rare, la copii de exemplu, sunt foarte multe. Oncopediatria se confruntă cu o adevărată epidemie. Nu știm clar nici acum de ce copiii fac cancer, dar e evident că elementul genetic are o contribuție importantă. Șansele ca o persoană să dezvolte această boală sunt mai mari în cazul în care a avut părinți diagnosticați cu cancer”, a spus medicul Cătălin Costovici.

Stilul de viață influențează în mod evident apariția bolii. Contează ce mâncăm, aerul pe care îl respirăm, orice comportament negativ putând determina, în timp, apariția unor mutații la nivel celular, care în final duc la apariția cancerului. Există totuși și alimente care ar putea ține departe boala. Detalii pe www.medikatv.ro. Etichete: alimente |  aproape |  boala |  Cancer |  departe |  obiceiuri
Voteaza articolul: bun: 0  |  slab: 0   0

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU