20 [MAR 20] ACTUALITATE Buzau
Vineri, 20 martie 2020

Campanie umanitară pentru spitale

Andra Vasilescu alte articole de Andra Vasilescu
0 voturi 2802 vizualizari 0 comentarii news@sansanews.ro

În perioada în care stau în prima linie și supraveghează asupra sănătății tuturor, medicii și instituțiile medicale au mare nevoie de ajutor. Echipamentele pentru angajații din sistemul sanitar, dar și aparatura de care ar avea nevoie pacienții sunt vitale în aceste zile, motiv pentru care Crucea Roșie și Fundația Comunitară din Buzău au demarat o amplă campanie pentru a veni în ajutorul lor. Apelul este deschis către toți buzoienii și companiile locale, care pot face donații pentru a susține sistemul medical. 

Mobilizare fără precedent pentru a veni în spirjinul cadrelor medicale, care în aceste zile sunt în prima linie în lupta cu Covid 19.

Fundaţia Comunitară Buzău şi Crucea Roşie au inițiat o campanie prin care își doresc să strângă fonduri din care să poată asigura medicilor și asistentelor din spitalele buzoiene echipamentele de protecție necesare. În plus, dacă donațiile le vor permite, inițiatorii campaniei se gândesc să achiziționeze și aparatura medicală, pentru pacienții care ar putea avea nevoie în caz de îmbolnăvire. 

„Noi ne-am propus, în primă fază - și acum cât este mare nevoie este o mare urgență – în primul rând echipamentul necesar pentru medici în spitale. Protejându-i pe dumnealor, ne protejăm și pe noi și ne asigurăm sănătatea. Altfel, nu va merge! Și, bineînțeles, avem nevoie de aparatură și sper din tot sufletul că oameni de bine, buzoieni de-ai noștri - indiferent că sunt din Buzău, din orice colț al țării sau din lume – să vină alături de noi și să ne ajute și, în același timp cu dumnealor, Dumnezeu și cetățenii, ca să trecem peste aceste momente extraordinar de dificile. Apelul nostru este ca, împreună, să strângem cât mai mulți bani, ca să putem asigura tot ce este necesar, pentru a depăși momentul”, a declarat Floarea Bârzu, director al Crucii Roșii Buzău   
Apelul este deschis tuturor celor ce pot dona, atât buzoienilor cât și companiilor locale.

„Fundația Comunitară a lansat miercuri o campanie de strângere de fonduri pentru echiparea cu aparatură medicală și echipament de protecție a Spitalului județean Buzău, a medicilor de familie din județ și a centrelor DGASPC, în contextul pandemiei cu coronavirus. În această acțiune, Fundația Comunitară Buzău și-a unit forțele cu Crucea Roșie, filiala Buzău face apel către toți buzoienii, companiile locale și autoritățile, ca să identificăm împreună cele mai bune soluții în contextul acestei pandemii”,a declarat Narcisa Dumitru, purtător de cuvânt Fundația Comunitară Buzău. 

Cele două fundații au luat deja legătura cu conducerile spitalelor din Buzău și au strâns o listă cu aparatura necesară. Ar fi nevoie de videolaringoscoape, ventilatoare mecanice, circuite ventilator de unica folosinta,  combinezoane, mănuși de protectie, măști chirurgicale, ochelari de protecție, halate chirurgicale impermeabile, viziere reutilizabile, halate de unică folosință, dar și de dezinfectanți. 
Pe de altă parte însă, în plină pandemie de coronavirus, rămâne problema personalului medical care va trebui să facă față acestei situații nemaiîntâlnite până acum. Iar Spitalul Județean Buzău are grave probleme de personal, lipsa specialiștilor fiind resimțită de mult timp în mai multe secții. 

”Din cauza faptului că noi nu știm: cât de mult ne va afecta, cât de multe forțe vom avea nevoie, câți dintre noi vor fi nevoiți să stea la domiciliu, avem nevoie de asistenți medicali, avem nevoie de medici, în primul rând. Avem nevoie de medici...cu asistenții, cel mai probabil, vom face contracte de 6 luni – am avut o discuție și cu managerul Spitalului județean, și cu doamna Ungureanu, directoarea DSP-ului – o să facem către DSP un referat de necesitate, DSP-ul se va adresa celorlalte DSp-uri și o să solicităm. Iar eu, personal, dacă văd că nu o să meargă bine, o să cer rezidenți direct de la domnul Arafat”, a declarat dr. Adrian Zoican de la Spitalul Județean Buzău. 

În prima zi de la lansarea campaniei s-au strâns deja circa 40 de mii de euro, iar cei care vor să doneze în continuare o pot face în contul bancar RO83 RNCB 0096 1657 7133 0003. 


Etichete: Campanie |  pentru |  spitale |  umanitară
Voteaza articolul: bun: 0  |  slab: 0   0

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU