01 [NOV 14] ACTUALITATE Buzau
Sâmbătă, 01 noiembrie 2014

Campania electorală s-a încheiat. Buzăul votează mâine începând cu ora 7.00

Adrian Crăciun alte articole de Adrian Crăciun
0 voturi 1228 vizualizari 0 comentarii adriancraciun@sansanews.ro

După încheierea campaniei electorale se interzic: difuzarea de mesaje electorale în format audio, vizual sau mixt pe ecrane digitale amplasate în locuri publice ori private, precum şi prin intermediul unor vehicule special amenajate; continuarea propagandei electorale, precum şi sfătuirea în ziua votării a alegătorilor la sediul secţiilor de votare să voteze sau să nu voteze un anumit candidat.

Cu 48 de ore înainte de ziua votării este interzisă prezentarea de sondaje de opinie, televoturi sau anchete cu continut electoral făcute pe stradă. Încălcarea acestor reglementari referitoare la sondajele de opinie şi televot constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă de la 4.500 la 10.000 lei.

În ziua votului este interzisă prezentarea înainte de încheierea votării a sondajelor realizate la ieşirea de la urne. Pe durata votării se interzice membrilor birourilor electorale ale secţiilor de votare, persoanelor însărcinate cu menţinerea ordinii, persoanelor acreditate şi operatorilor de sondaj ai institutelor de sondare a opiniei publice sau ai societăţilor comerciale ori organizaţiilor neguvernamentale să poarte ecusoane, insigne sau alte însemne de propagandă electorală.Încălcarea acestei reglementări constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă cuprinsă între 1.000 si 2.500 de lei.

La Buzău buletinele de vot au fost repartizate la cele 427 de secţii de votare din judeţ. Potrivit Autorităţii Electorale Permanente numărul total de alegători din judeţul Buzău este de 400 189.

 Etichete: începând |  încheiat |  Buzăul |  Campania |  electorală |  mâine |  votează
Voteaza articolul: bun: 0  |  slab: 0   0

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU