25 [APR 14] ACTUALITATE Buzau
Vineri, 25 aprilie 2014

Căminul Aldeni va fi închis

Mirela Dumitru alte articole de Mirela Dumitru
0 voturi 1533 vizualizari 0 comentarii mireladumitru@sansanews.ro
Căminul Aldeni va fi închis

Supranumit „căminul ororilor”, azilul de la Aldeni trebuie închis după părerea inspectorilor sociali din Buzău, opinie formulată în urma controalelor derulate la acest aşezământ. Cuvântul final îl va avea Ministerul Muncii şi Protecţiei Sociale, care trebuie să decidă ce se va întâmpla cu asistaţii care trăiesc acolo.


Inspectorii de la Agenţia Judeţeană de Prestaţii şi Inspecţie Socială Buzău au descins la Aldeni, prima dată, la jumătatea lunii martie. Atunci, ei au descoperit o serie de nereguli, sesizate, de altfel, şi în raportul făcut public de Centrul de Resurse Juridice. Conducerea căminului a primit la acea dată un avertisment clar să se pună la punct. Inspectorii le-au dat responsabililor de la cămin un termen de o lună să-şi rezolve toate problemele descoperite. Asta cu atât mai mult cu cât parte din neregulile sesizate în raportul Centrului s-au confirmat. Luna a trecut, dar problemele nu au fost remediate. La termenul stabilit, s-a constatat că în cămin nu erau respectate nici cele mai elementare standarde de calitate. 


„Pentru standardele specifice de calitate pentru centrele rezidenţiale pentru persoane adulte cu handicap, au fost îndeplinite 19% din condiţiile minime prevăzute, iar pentru standardele specifice pentru persoanele vârstnice au fost îndeplinite 23% din condiţiile minime prevăzute” se arată în raportul AJPIS Buzău care propune suspendarea acreditării serviciilor sociale pe o perioadă de 3 luni.


Directorul căminului din Aldeni îşi recunoaşte vina, dar spune că situaţia în care a ajuns instituţia nu a depins de el, ci de o serie de alţi factori.


„Au şi cei care au venit în control, dreptate. Este adevărat, recunosc, că sunt mai mulţi în cameră, că nu avem suficient mobilier, că mai sunt multe de făcut. Ştiu ce am de făcut, dar ne trebuie timp şi personal.” ne-a declarat Vasile Alexandru, directorul căminului, amendat cu suma de 5000 de lei, pentru neregulile găsite de AJPIS Buzău în cămin.


Căminul nu va fi închis definitiv, ci pe o durată de 3 luni, timp în care totul ar trebui remediat. O decizie finală a fi luată însă la Bucureşti, unde a fost trimis raportul inspectorilor sociali buzoieni.

 

 Etichete: Aldeni |  inchis |  nereguli |  camin
Voteaza articolul: bun: 0  |  slab: 0   0

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU