16 [OCT 19] ACTUALITATE Buzau
Miercuri, 16 octombrie 2019

Căldură cu program în creșe și grădinițe

Marilena Dinu alte articole de Marilena Dinu
0 voturi 3416 vizualizari 0 comentarii redactie@focustv.ro

Creșele și grădinițele din municipiul Buzău primesc, de miercuri, căldură. Regia Autonomă Municipală a decis să înceapă furnizarea agentului termic în aceste unități de învățământ după ce a primit o solicitare scrisă în acest sens de la părinții prichindeilor de la căminul numărul 9. Ei s-au plâns că în sălile de clasă este foarte frig, mai ales dimineața. Pentru ca micuții să nu aibă de suferit din cauza frigului, în ultimele zile au fost puse în funcțiune aparatele de aer condiționat și caloriferele electrice.
”Ne-a făcut sesizare o grădiniță cu semnătura a 28 de părinți să dăm căldură. Am discutat la Primărie pentru că  a furniza energia din conducta de transport este simplu, doar deschizi o vană, la cei din rețeaua de distribuție e mai complicat, ei sunt pe ramură cu blocuri…”, a explicat directorul RAM Buzău, Aurel Gubandru. 
 
Soluția tehnică a fost găsită, așa că, în urma unei ședințe, s-a decis ca începând de miercuri  să fie furnizată căldură în toate creșele și grădinițele din orașul Buzău, cu program, în intervalul 06.00-10.00. Au apărut însă și surprize. În timp ce unele grădinițe au refuzat căldura, două licee din oraș unde învață și copii de gimnaziu au de astăzi săli de clasă încălzite. Este cazul grădiniței 18 din Broșteni, al Grădiniței 7 pitici din Micro 14, despre Centrul de copii cu dizabilități din Micro 14 în timp ce Liceul Pedagogic și Hasdeu au dat drumul deja la căldură. 
 
 În paralel, în zece unități de învățământ au început lucrările pentru montarea centralelor proprii, însă până atunci toate vor primi căldură de la RAM.
Școlile din oraș vor avea căldură în sălile de curs abia când vremea o va impune, moment în care și restul celor aproape 8000 de buzoieni racordați la sistemul centralizat va fi alimentat cu energie termică. Momentan se lucrează la această instalație, iar conducerea RAM dă asigurări că până la sfârșitul săptămânii viitoare totul va fi pregătit să poată fi furnizată căldură în tot orașul, dacă temperaturile vor scădea sub limita de zece grade, pe timpul nopții, timp de trei zile consecutiv.

Etichete: creșe |  Căldură |  grădinițe |  program
Voteaza articolul: bun: 0  |  slab: 0   0

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU