01 [APR 14] ACTUALITATE Buzau
Marţi, 01 aprilie 2014

Ca să nu îşi recunoască neputinţa, Direcţia de Sănătate Publică dă vina pe Biserică

Cătălina Jingoiu alte articole de Cătălina Jingoiu
3 voturi 1637 vizualizari 0 comentarii business2b@focustv.ro
Ca să nu îşi recunoască neputinţa, Direcţia de Sănătate Publică dă vina pe Biserică

Aflată pe ultima sută de metri a mandatului de director al Direcţiei de Sănătate Publică Buzău, Viorica Mihalaşcu a făcut o afirmaţie surprinzătoare cu prilejul prezentării ultimului raport pe tema vaccinării obligatorii a populaţiei din judeţul Buzău.


Potrivit documentului prezentat în şedinţa Colegiului Prefectural, procentul populaţiei imunizate în cadrul campaniilor de vaccinare obligatorie este în scădere, încadrându-se, în funcţie de tipul vaccinului, între 83% şi  96%. Acelaşi document arată că, printre motivele care stau piedică în calea vaccinării se află lipsa aprovizionării la timp cu doze de vaccin, dar şi refuzul unor părinţi de a-şi imuniza copiii, după ce au consultat surse neautorizate de informare. Nu în ultimul râmd, la momentul prezentării raportului, medicul Viorica Mihalaşcu a explicat că şi Biserica face propagandă împotriva vaccinării. Solicitată de reporterii www.sansanews.rosă ofere detalii, ulterior, directoarea DSP Buzău a explicat că este vorba despre un singur preot care ar fi sfătuit părinţii să se opună vaccinării.


În realitate, eşceul unora dintre campanile de vaccinare se datorează, este drept, zvonisticii, însă autorităţile sanitare nu au mişcat un deget ca să contrazică opiniile neautorizate care au avut acest impact.


Ba, mai mult, atunci când s-ar fi impus ca Direcţia de Sănătate Publică să îşi trimită reprezentanţii să stea de vorbă cu părinţii, am asistat la o lipsă de reacţie inexplicabilă. Edificator este un exemplu înregistrat la Şcoala generală nr. 11 unde mai mulţi părinţi au refuzat vaccinarea din cauza unei epidemii de rujeolă. Atunci, s-ar fi impus ca medicii din cadrul DSP să meargă să vorbească cu părinţii şi să le explice că nu există riscul unor reacţii adverse în cazul copiilor care erau în faza de incubaţie a rujeolei. Lucru care, evident, nu s-a întâmplat.


În concluzie, înainte de a da vina pe Biserică sau pe alte instituţii, Direcţia de Sănătate Publică ar avea obligaţia să îşi evalueze propria prestaţie şi greşelile pe care le face, ca instituţie căreia îi revine rolul primordial de a convinge populaţia să se imunizeze.

 

 

 Etichete: biserica |  copii |  imunizare |  vaccinare
Voteaza articolul: bun: 2  |  slab: 1   1

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU