09 [IAN 14] ACTUALITATE Buzau
Joi, 09 ianuarie 2014

Buzoienii sunt reticenţi în a munci în Europa

Mirela Dumitru alte articole de Mirela Dumitru
0 voturi 1097 vizualizari 0 comentarii mireladumitru@sansanews.ro

Porţile ţărilor europene s-au deschis de la 1 ianuarie şi pentru buzoienii care vor să muncească în străinătate. 


Dacă în urmă cu câţiva ani ridicarea restricţiilor de muncă ar fi fost primită cu entuziasm, acum, buzoienii par să îşi fi pierdut interesul pentru munca în afara graniţelor. Motivul e simplu: oamenii au constatat că salariile promise nu sunt atât de avantajoase încât să merite sacrificiul de a sta departe de casă şi familie. Reticenţa buzoienilor vine şi din faptul că au fost ademeniţi cu promisiuni deşarte.

 

Restricţiile existente pe piaţa muncii, pentru români şi bulgari, în mai multe state europene, au fost ridicate de la 1 ianuarie. Primele semne ale acestei măsuri se întrevăd timid în ofertele puse la dispoziţia şomerilor buzoieni de angajatorii străini,  prin intermediul  Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Buzău.


Prudenţa oamenilor este justificată şi de ofertele false cărora le-au căzut victime mulţi români, de-a lungul timpului. Capcanele pot fi însă evitate cu ajutorul specialiştilor. Orice cetăţean poate cere ajutor instituţiilor din ţară, înainte de a merge la un interviu. Pentru a verifica credibilitatea anunţului de angajare şi a condiţiilor de muncă, buzoienii pot apela la Agenţia locală de Ocupare a Forţei de Muncă.

 

În prezent se caută asistente medicale în Germania, Irlanda şi Marea Britanie, măcelari în Olanda, personal în domeniul hotelier pentru Germania şi muncitori în agricultură pentru Spania.

 Etichete: Buzoienii |  Europa |  munci |  reticenţi
Voteaza articolul: bun: 0  |  slab: 0   0

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU