17 [FEB 18] ACTUALITATE Buzau
Sâmbătă, 17 februarie 2018

Buzoianul Bogdan Despescu, fostul șef al Poliției Române, rupe tăcerea

Florina Arghir Popescu alte articole de Florina Arghir Popescu
1 vot 4596 vizualizari 0 comentarii florinapopescu@sansabuzoiana.ro

Bogdan Despescu s-a hotărît să rupă tăcerea, după ce a aflat că va fi cercetat disciplinar, ca urmare a Raportului Corpului de Control al ministrului Carmen Dan. Buzoianul a dat publicității o scrisoare deschisă, în care explică pe larg că este victima unei conspirații și aduce și argumente în acest sens vorbind despre etapele pe care le-a parcurs, în calitate de șef al Poliției Române, în cadrul operațiunii de prindere a polițistului pedofil.  Despescu spune că  avea de multă vreme informații că urma să fie schimbat din funcție, încă de la sfârșitul anului 2017 și de aceea consideră că este victima unui "linşaj mediatic". De asemenea, consideră tendenţioasă expunerea conform căreia ar fi dispus măsuri tardive în cazul polițistului pedofil.

Revolta sa a fost determinată de informațiile nereale apărute în Raportul Corpului de Control al ministrului de resort și este considerată o premieră în Ministerul de Interne.

„Declanşarea cercetării mele disciplinare, ca urmare a verificărilor efectuate de Corpul de Control al Ministrului, nu m-a surprins deoarece această decizie era "necesară" pentru argumentarea declaraţiilor publice prin care Ministrul Afacerilor Interne s-a antepronunţat cu privire la vinovăţia mea, atât la momentul solicitării demisiei mele din funcția de Inspector General, dar și ulterior, cu ocazia intervenţiilor în mass-media”, menționează Despescu în  scrisoarea deschisă.

În apărarea buzoianului sare și Dumitru Coarnă, președintele Sindicatului Național al Polițiștilor și Personalului Contractual, care a afirmat în mass media că Despescu și Poliția Română au lucrat ca la acrte în acest caz.  "În opinia mea, Bogdan Despescu și Poliția Română au lucrat perfect în acest caz. Raportul despre care vorbiți este mincinos și cred că vrea să justifice schimbarea lui Bogdan Despescu din funcție", a afirmat Dumitru Coarnă.

Fostul șef al Poliției Române este decis să își caute dreptatea în instanță.Etichete: Bogdan |  Buzoianul |  Despescu |  fostul |  Poliției |  Române |  tăcerea
Voteaza articolul: bun: 1  |  slab: 0   1

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU