18h 56' ACTUALITATE Buzau
Duminică, 02 noiembrie 2014

Buzăul votează preşedintele! Alegerile, minut cu minut. Amănunte aici on-line (UPDATE, FOTO, VIDEO, DECLARAŢII)

Redacţia sansanews.ro alte articole de Redacţia sansanews.ro
0 voturi 2267 vizualizari 0 comentarii news@sansanews.ro
UPDATE [18:56] 02 NOV 2014 ›
Prezenţa la urne la ora 16.00 a fost la nivelul judeţului de 35,83%, puţin peste media naţională care a fost de 35,10%. 

Buzăul se clasează astfel pe locul 17 în topul naţional rezultat în urma participării alegătorilor la scutinul prezidenţial.

Potrivit datelor comunicate de Biroul Electoral Central prezenţa la vot a fost de 34,41% în mediul urban şi de 36,90% în mediul rural.
UPDATE [14:41] 02 NOV 2014 ›

Raportarea Biroului Electoral Central cu privire la prezenţa la urne până la ora 13 arată o prezenţă bună în judeţul Buzău. Mai mult de unul din cinci alegători cu vârsta legală şi-au exprimat deja intenţiile de vot. 


Cu un procent de prezentare la urne de 21,45% judeţul Buzău se clasează pe locul 10 la nivel naţional. În mediul urban 22,28% dintre buzoieni au fost deja la urne în timp ce în mediul rural procentul este de 20,82%.UPDATE [14:18] 02 NOV 2014 ›
Alianţa Creştin Liberală a depus astăzi la Biroul Electoral Judeţean o contestaţie având drept obiect solicitarea urnei mobile de către 23 de localnici din Blăjani şi Soreşti. La prînz, reprezentanţii BEJ au discutat contestaţia iar în urma votului, majoritatea  a decis respingerea sesizării. Din cei 11 componenţi ai BEJ, reprezentanţii ACL şi ai PRM au votat pentru acceptarea contestaţiei în timp ce, ceilalţi 9 membrii au votat respingerea contestaţiei. 

În sesizarea formulată de ACL se arăta că cererile nu sunt scrise olograf de persoanele care au solicitat să voteze la urna mobilă. BEJ a explicat că cererea este semnată de persoanele în cauză fiind îndeplinite cerinţele legale. Un alt aspect sesizat era că adeverinţele nu conţineau un diagnostic ci doar specificaţia că persoana nu poate fi transportabilă însă BEJ a arătat că persoanele în cauză au ataşat adeverinţe eliberate de medic din care rezultă că nu se pot prezenta la urne. 

Nicio altă contestaţie nu a fost primită la BEJ până în prezent fiind primite numai apeluri din partea unor reprezentanţi ai secţiilor de votare care doreau să afle informaţii cu privire modalitatea de voatare şi câteva neclarităţi.UPDATE [13:42] 02 NOV 2014 ›

Buzoienii sunt mai interesaţi de persoana în care îşi pun încrederea pentru a conduce România decât de politicienii desemnaţi pentru a-i reprezenta în Parlamentul European. Asta spun datele statistice, cel puţin în dimineaţa acestei zile. Astfel, la ora 10.00, potrivit BEJ, prezenţa la vot în judeţ a fost de 7,41 %, în mediul rural fiind înregistrată o prezenţă de 7,47 %, în timp ce în mediul urban a fost de 7,32 %.

În schimb, tot la ora 10.00, la alegerile europarlamentare din vară prezenţa la vot a fost de 4,61 %, din care 4,30 % în mediul urban și 5,03 % în rural.UPDATE [13:40] 02 NOV 2014 ›

Votul la Râmnic, cel puţin până la orele prânzului n-a adus nimic deosebit faţă de precedentele tururi de scrutin. Notabilităţile locale au mers la secţiile cunoscute şi au spus lucruri destul de plate în momentul introducerii buletinului de vot în urnă. Alţii precum fostul şef ţărănist Teodor Morariu n-a vrut să spună nimic imediat după ieşirea din secţia de votare numărul 89 de la Colegiul Naţional "Alexandru Vlahuţă". 

Tot acolo şi-a exprimat opţiunea electorală şi noul UNPR-ist, Marian Neaţă în timp ce primarul recent înscris în PSD, Viorel Holban a votat în jurul orei 10 la Şcoala Generală Nr. 1, pentru "pacea între cele două palate", după cum a spus jurnaliştilor râmniceni prezenţi la eveniment. 

De asemenea, Spitalul Municipal, Râmnicu-Sărat s-au înregistrat 100 de solicitări pentru urna mobilă, toate iscălite de pacienţi netransportabili. 


UPDATE [13:32] 02 NOV 2014 ›

Liderii ACL au susţinut o conferinţă de presă în care şi-au acuzat adversarii politici de ilegalităţi comise în timpul procesului electoral. „ Nu am nici o speranţă că vor fi corecţi. La Blăjani, primarul a pus pe cineva să scrie 67 de cereri pentru urna mobilă. Este acelaşi scris pe toate aceste cereri. Am făcut plângere la Procuratură şi la Poliţie. Nici o fraudă nu va scăpa nesesizată” , a declarat Cezar Preda. 

Şefii ACL au făcut trimitere şi la situaţia de la Spitalul Judeţean unde responsabilii au întocmit o singură cerere pentru urna mobilă, în care au fost înşiraţi toţi pacienţii. 

„La Calvini un autoturism al unui apropiat al primarului a dus oamenii la vot şi avem informaţii că au fost oferite sume de bani” a completat deputatul George Scutaru. 
Preda a încheiat afirmînd că îşi doreşte ca buzoienii să iasă la vot.UPDATE [12:45] 02 NOV 2014 › BEJ a respins contestaţia depusă de ACL privind suspiciunile legate de nereguli în întocmirea cererilor pentru urna mobilă, pe motiv că în cererile de deplasare a urnei mobile nu era necesar să fie specificat un diagnostic pentru solicitanţi.

UPDATE [12:16] 02 NOV 2014 › La ora 10.00, potrivit BEJ, prezenţa la vot în judeţ a fost de 7,41 %, în mediul rural fiind înregistrată o prezenţă de 7,47 %, în timp ce în mediul urban a fost de 7,32 %.

UPDATE [11:41] 02 NOV 2014 › La ora 11.15 la Spitalul Judeţean a sosit urna mobilă, de la unitatea medicală fiind depuse 222 de cereri pentru exprimarea dreptului de vot, inclusiv de la secţiile exterioare ale spitalului. Cu această ocazie, reprezentanţii secţiei de vot de care aparţine unitatea medicală au precizat că documentaţia depusă pentru deplasarea urnei mobile s-a făcut cu respectarea legislaţiei în vigoare.

UPDATE [10:59] 02 NOV 2014 › A apărut prima plângere penală depusă de ACL. Suspiciunea vine chiar din partea deputatului Cezar Preda care a semnalat că la Blăjani au fost depuse 67 de cereri pentru urna mobilă, dar toate au fost scrise de aceeaşi mână. De asemenea, parlamentarul a mai semnalat că la Spitalul Judeţean cererile nu au fost completate individual, de cei în cauză, ci a fost făcută o cerere în care au fost enumeraţi pacienţii.

UPDATE [10:16] 02 NOV 2014 › Până în prezent, nu a fost primită nici o sesizare la Biroul Electoral Judeţean prin care să fie semnalate încălcări ale legii în ceea ce priveşte derularea procesului electoral.

UPDATE [09:48] 02 NOV 2014 › Pacienţii internaţi la Spitalul Judeţean Buzău vor vota cu ajutorul urnei mobile.

 "Conducerea spitalului a solicitat Biroului Electoral Central urna mobilă pentru ca pacienţii să poată vota în incinta spitalului. S-au întocmit liste privizorii cu pacienţii şi este aşteptată sosirea urnei în jurul orei 11 ", a declarat Adriana Bratosin, purtător de cuvânt Spitalul Judeţean Buzău.


UPDATE [09:33] 02 NOV 2014 › Toate cele 25 de persoane aflate în prezent în arestul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Buzău şi-au exprimat intenţia de vot.  La această oră o urnă mobilă specială s-a deplasat la sediul IPJ pentru a prelua opţiunile persoanelor reţinute. 

UPDATE [09:21] 02 NOV 2014 ›

Preşedintele Consiliului Judeţean, Cristi Bîgiu a fost unul dintre cei mai matinali alegători. El a votat la ora 8.30, la secţia nr.62 de lângă Liceul Pedagogic, unde a venit împreună cu soţia. 

„Am votat pentru un preşedinte care să-i reprezinte pe toţi românii, pentru un preşedinte care să aibă o bună colaborare cu Guvernul”, a declarat Cristi Bîgiu la ieşirea de la urne. 
Buzoienii sunt aşteptaţi astăzi la vot pentru a-şi exprima opţiunile pentru desemnarea preşedintelui României. Încă de la ora 7 urnele s-au deschis şi vor râmâne aşa până la diseară la ora 21. 

399.050 alegători sunt aşteptaţi astăzi la cele 427 de secţii de votare amenajate în judeţul Buzău. Pentru a permite exprimarea votului şi de către persoanele care şi-au schimbat buletinul, Serviciul de Buletine va fi deschis şi astăzi. 

Persoanele netransportabile şi reţinuţii vor putea vota în urna mobilă pe baza unei solicitări scrise depuse la Biroul Electoral Judeţean. 


Etichete: buzau |  Buzău |  iohannis |  ponta |  presedinte |  prezidentiale |  Alegeri
Voteaza articolul: bun: 0  |  slab: 0   0

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU