BREAKING NEWS Buzau
20 [MAR 20] ACTUALITATE Buzau
Vineri, 20 martie 2020

Buzăul va avea aparat propriu de depistare a coronavirusului

Elena Petre alte articole de Elena Petre
0 voturi 2854 vizualizari 0 comentarii redactie@focustv.ro


În plină criză generată de coronavirus, când zilnic sunt confirmați zeci de români cu această boală, Direcțiile de Sănătate Publică din Buzău și Vrancea vor fi dotate cu aparate speciale pentru testarea COVID 19. Testele pentru depistarea bolnavilor vor putea fi realizate în aceste județe mult mai repede astfel încât persoanele care au contractat virusul să ajungă cât mai repede în atenția medicilor, înainte de a răspândi virusul. Atât la Buzău cât și în Vrancea, aparatele necesare pentru testarea cât mai rapidă a persoanelor suspecte de coronavirus vor fi amplasate în cadrul Direcțiilor de Sănătate Publică. DSP ul este instituția medicala abilitată și autorizată să opereze astfel de teste.

Pe de altă parte, în județul Buzău vor ajunge în perioada următoare echipamente de protecție și materiale sanitare în valoare de 300.000 lei. Este vorba despre combinezoane, măști cu filtru , cizme, ochelari de protecție, mănuși, și dezinfectanți. Acestea vor fi distribuite către Spitalul Județean de Urgență Buzău, Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Buzău, Serviciul Județean de Ambulanță Buzău, Inspectoratul Județean de Jandarmi Buzău, Inspectoratul Județean de Poliție Buzău și Inspectoratul pentru Situații de Urgență Buzău. De asemenea, vor fi achiziționate  2 mii de teste rapide pentru personalul medical. Testele vor ajunge treptat la unitățile spitalicești și la specialiștii DSP Buzău, începând de săptămâna viitoare.

Totodată, în curtea Spitalului de Boli Infecțioase Gârlași vor fi amplasate zilele acestea trei corturi ce aparțin Inspectoratului Județean Pentru Situații de Urgență. Este vorba despre corturi ce vor fi dotate cu circuite de oxigen. 

În județul Buzău, sunt confirmate două cazuri de îmbolnăvire. 56 de persoane se află în carantină, iar pentru alte 1338 de persoane a fost luată măsura izolării la domiciliu. 
Etichete: aparat |  Buzăul |  coronavirusului |  depistare |  propriu
Voteaza articolul: bun: 0  |  slab: 0   0

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU