19h 13' ACTUALITATE Buzau
Vineri, 01 decembrie 2017

Buzăul sărbătoreşte Ziua Naţională! Urmăreşte aici desfăşurarea evenimentelor, minut cu minut (fotogalerie)

Marilena Dinu alte articole de Marilena Dinu
0 voturi 2311 vizualizari 0 comentarii redactie@focustv.ro
UPDATE [19:13] 01 DEC 2017 › O mie de oameni s-au adunat în această seara în Piața Dacia din Buzău, în așteptarea momentului magic în care se aprind luminile de Crăciun. Cu toții au trăit la intensitate maximă momentul, cu emoție chiar, mai ales că a durat cîteva secunde bune după ce copiii au apăsat butonul magic pînă cînd luminile s-au aprins.
Plasa de lumini instalată în Piața Dacia pentru prima oară, dar și toate celelalte decorațiuni i-au fascinat pe oameni. Mulți au imortalizat momentul cu telefoanele mobile iar pe butonul declansator a \apasat primarul Contantin Toma si un grup de copilasi din public
Tot în Piața Dacia s-a deschis și au tîrg de Crăciun, care adună producători tradiționali. Sunt de trei ori mai mulți producători față de ediția de anul trecut a tîrgului, spre bucurioa buzoienilor, care au de unde alege o serie de produse tradiționale.UPDATE [12:13] 01 DEC 2017 › Prima parte a manifestărilor dedicate Zilei Naţionale a României, la Buzău, s-a încheiat,cu putin timp in urma
Timp de circa 50 de minute, mii de buzoieni au asistat, pe platoul din faţa Prefecturii, la ceremoniile militare şi religioase organizate de autorităţi şi militari. Au fost însă ceremonii mult mai sărace faţă de anii trecuţi.
    Chiar de la ora 9 buzoienii au început să sosescă în zona Prefecturii Buzău, dornici să sărbătorească Ziua Naţională
   
La Buzău, startul manifestărilor s-a dat la ora 10. După intonarea imnului, slujba religioasă, discursuri ale autorităţilor şi depuneri de coroane, a sosit unul dintre cele mai aşteptate momente. Militari din cadrul Batalionului 47 Comunicaţii  şi Informatică general Nicolae Petrescu au pus în scenă un exerciţiu de precizie şi îndemânare în mânuirea armei. Un exerciţiu pe placul buzoienilor, care i-au aplaudat minute în şir pe militari.
    Şirul manifestărilor s-a încheiat cu parada militară, cel mai aşteptat, de altfel, moment al zilei. În jur de 450 de militari din cadrul structurilor MPAn şi MAI au defilat pe Bulevardul Nicolae Bălcescu.
Mii de persoane de toate vârstele, de la copii cu steaguri în mâini, până la părinţi şi bunici, i-au admirat pe militarii în uniformă, însă în final s-au declarat dezamăgiţi. Asta pentru că deşi se aşteptau ca militarii să defileze alături de tehnica din dotare, niciun vehicul militar nu a fost scos în stradă. Buzoienii se aşteptatu să vadă tancurile, blindatele şi autospecialele militarilor, însă toate acestea au lipsit.
Nu a fost o defilare cu tehnică militară ca în anii trecuţi întrucât, se pare, s-a dorit crearea unui contrast între manifestările de anul acesta şi cele de anul viitor, cu ocazia Centenarului Marii Uniri. Anul v iitor sunt aşteptate manifestări ample, spectaculoase, având în vedere că se împlinesc 100 de ani de la Marea Unire. Manifestarile s-au mutat in Parcul Cring unde buzoienii pot savura traditionala fasole cu ciolan ,vin fiert si unde aste programat un spectacol.
 
UPDATE [10:36] 01 DEC 2017 › Mii de oameni s-au stins in piata din fata Prefecturii pentru a asista la manifestarile dedicate Zilei Nationale.Evenimentele au fost deschise de fanfara militara iar garda de onoare a prezentat onorul.Apoi,un sobor de preoti au sustinut un Te Deum,dupa care primarul Buzaului,Constantin Toma, a dat citire unui discurs de la tribuna oficiala.Alaturi de edilul sef al Buzaului ,la tribuna se afla parlamentari de Buzau,oficiali din conducerea Consiliului Judetean, prefectul judetului Carmen Ichim,subprefectul Sorin Gheorghe si ofiteri superiori de la unitatile militare a Garnzoanei BuzauDe 1 Decembrie,Ziua Națională, la Buzăui va fi scens mai multor manifestări speciale pentru marcarea acestui moment istoric
Evenimentele  vor debuta la ora 10, pe platoul din fața Institutiei Prefectului cu intonarea Imnului
Național,dupa care reprezentantii  autorităților locale vor susține un discururi. Militarii buzoieni vor efectua un exercițiu de îndemânare și mânuire a armamentului – Drill Team. Activitățile de pe Bulevardul N.Bălcescu se
vor încheia cu defilarea militară în jurul orei 11,cel mai asteptat moment al zilei Buzoienii sunt invitați apoi în Parcul Crâng,unde cetatenii vor putea bucura de o masă tradițională  și de un spectacol susținut de UDDI și
artiștii Centrului Județean de Cultură și Artă Buzău,evenimentul respectiv  fiind programat loc în Parcul
Crâng, începând cu ora 11.30.
Mai tirziu,este programat  un spectacol susținut de Grupul Vouă–”Și râsul ne unește!”,
ce va avea loc la Sala Mare a Consiliului Județean la ora 16.00,la care intrarea
este gratuită!
Totodata,pe 1 decembrie, buzoienii pot putea vizita gratuit toate expozițiile Muzeului Județean De asemenea, pe 1 decembrie, buzoienii pot vizita gratuit toate expozițiile Muzeului Județean.
De la ora 16 se va face și inaugurarea Târgului de Crăciun din Piața Daciei, iar primarul
Constantin Toma va aprinde luminițele montate în oraș,pentru ca, apoi,în Piața Daciei sa aiba  loc un
spectacol susținut de artiști din toate zonele țării și de Randi.Dupa amiaza la Muzeul Judetean a avut loc o manifestare interesanta cu o buna priza la buzoieni:De ce iubim România" și "Ce i-ar trebui României să o iubim mai mult?" sunt cele două întrebări la care astăzi au fost invitați să răspundă vizitatorii Muzeului Județean Buzău. Ideea a fost agreată, iar sutele de buzoieni care au mers să viziteze expozițiile instituției de cultură au lăsat mesaje și chiar desene drept răspuns la cele două întrebări. Răspunsurile vor fi păstrate, iar anul viitor, de centarul Marii Uniri, vor fi adunate alături de alte mesaje într-o expoziție dedicată Zilei Naționale a României.

Să spună de ce iubesc țara în care trăiesc și mai ales ce i-ar mai trebui pentru a fi iubită și mai mult a fost îndemnul lansat buzoienilor care au ajuns astăzi la Muzeul Județean. O provocare care a fost acceptată de sute de vizitatori și care au reușit, prin răspunsurile lor să uimească dar și să trezească semen de întrebare celor ce le-au citit.

Primul mesaj a fost scris la doar câteva minute de deschiderea instituției de cultură, când încă nici nu începuse manifestările din stradă dedicată Zilei Naționale a României.

Au urmat alte câteva sute de mesaje, în total fiind aproape 1500 de buzoieni care au călcat astăzi pragul instituției de cultură. Fie că au scris un mesaj scurt de la multi ani, sau poate doar un desen , cu toții au și-au trasnmis dragostea față de țară și mai ales față de înaintașii noștri care au înfăptuit Marea Unire, în urmă cu 99 de ani.

Primii 500 de vizitatori care au acceptat invitația de a lăsa un răspuns la cele două întrebări au primit gratuit din partea organizatorilor un steguleţ tricolor. Toate mesaje care au fost lăsate pe panourile din holul instituției de cultură vor fi păstrate iar anul viitor, cu ocazia, centenarului Marii Uniri, conducerea Muzeului Județean va organiza o expoziție care le va cuprinde pe cele mai interesante.
 Etichete: Buzaul |  desfasurarea |  evenimentelor |  minut |  minut |  Nationala |  sarbatoreste |  Urmareste
Voteaza articolul: bun: 0  |  slab: 0   0

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU