10h 50' ACTUALITATE Buzau
Marţi, 17 septembrie 2019

45 de milioane de euro pentru școlile și drumurile din Buzău

Cristina Sterian alte articole de Cristina Sterian
2 voturi 3068 vizualizari 0 comentarii
UPDATE [10:50] 18 SEP 2019 ›
În afara celor 45 de milioane de euro pe care le primește Buzăul prin Fondul de Dezvoltare și Investiții, județului i-a mai fost alocată suma de 20. 26 milioane de lei, bani ce vor fi împărțiți între comunele Chiliile, Scorțoasa, Pătârlagele, Cislău, Cernătești, Pârscov.
Bani pentru refacerea podurilor și podețelor distruse vor mai ajunge la Chiojdu, Mânzălești, Cătina, Brăești și Cozieni. De asemenea, Consiliul Județean primește 9.5 milioane de lei pentru refacerea podurilor și podetelor șubrede sau distruse, situate pe mai multe drumuri județene. Dar, cel mai important: în cadrul acestei finanțări de la Guvern, Buzăul a primit bani și pentru podurile problemă din municipiul Buzău. Pentru reabilitarea podului Marghiloman și a podului Metalurgica, orașul Buzău va beneficia de aproape 7. 6 milioane de lei.Vește neașteptat de bună dinspre Guvern. Buzăului i-a fost repartizată suma de 45 de milioane de euro, care va fi investită în școli și grădinițe, dar și în drumuri.
Președintele Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu, lider al PSD Buzău a făcut anunțul pe facebook:”Azi am obținut 45 de milioane de euro pentru Buzău!
După Banca de Gene, Guvernul va investi masiv în educația și infrastructura buzoiană- cei doi piloni care vor asigura dezvoltarea durabilă a județului nostru!
Concret, vorbim de proiecte pentru școli și drumuri noi finanțate prin Fondul de Dezvoltare și Investiții.
Astfel, TOATE școlile din municipiul Buzău vor fi reabilitate și modernizate în cadrul unui proiect gigant de peste 70 de milioane de lei. Copiii noștri merită să învețe în săli de clasă noi, iar profesorii buzoieni să aibă parte de respect și de condiții decente!”
, a scris Ciolacu.
Restul banilor, adică aproape 135 de milioane de lei vor fi folosiți pentru asfaltarea drumurilor din următoarele localități: Râmnicu Sărat – 17,5 mil., Zărnești- 64,6 milioane, Glodeanu-Siliștea – 13,5 mil., Beceni- 9,7 milioane, Murgești- 8,6 mil, Pietroasele – 7,6 mil, Berca- 7,1 mil. Și Pănătău – 5,7 mil.
”Vom folosi acești 45 de milioane de euro ca să avem toate școlile modernizate în municipiul Buzău, dar și șosele noi în județ! ”, mai scrie liderul social democrat care în finalul postării sale pe facebook le cere părerea buzoienilor despre ce alte proiecte ar trebui să mai primească finanțare în Buzău.
 Etichete: Banii |  Buzăul |  drumuri |  școli |  invetiți |  milioane |  primește
Voteaza articolul: bun: 1  |  slab: 1   0

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU