03 [IUN 19] ACTUALITATE Buzau
Luni, 03 iunie 2019

Buzăul, lovit de inundații. Bilanțul dezastrului

Cristina Sterian alte articole de Cristina Sterian
0 voturi 1612 vizualizari 0 comentarii

Zeci de case, anexe gospodărești, poduri, podețe, drumuri comunale și județene au fost afectate de viituri, în ultimele zile. 
La Buzău, lovite de furia naturii sunt comunele Tisău, Viperești, Lopătari și Chiliile. La Tisău, în urma unei viituri formate pe râurile Tisău și Nișcov, au fost inundate 7 case și 27 de anexe gospodărești. La Viperești, bilanțul realizat până la această oră arată că au fost inundate 40 de case, 23 în satul de centru și 17 în Tronari. Trei poduri din Tisău și unul din Chiliile au fost afectate de viituri, în timp ce 4 podețe din Lopătari și Chiliile au fost distruse de ape. De asemenea, 5 punți pietonale din Tisău au fost luate de viitura formată în urma ploilor abundente din ultimele zeci de ore.                                 
Și drumurile au fost măturate de ape. 4 km de drumuri judetene din Chiliile și Lopătari au fost afectate de viituri și 18 km de drumuri comunale din Tisău, Lopătari, Chiliile, Viperești și Muscel. Mâlul a intrat și în 10 fântâni din Viperești unde autoritățile de la Buzău au trimis apă pentru localnici. Iar autoritățile județene continuă să centralizeze pagubele lăsate în urmă de natura care s-a dezlănțuit în ultimele zeci de ore, pentru ca în final să poată veni cumva în sprijinul comunităților lovite de inundații.
”În cursul zilei de sâmbătă,  în prima parte a zilei, autoritățile locale din cel mai grav afectate localități, Tisău și Viperești,  au pornit din poartă în poartă pentru a face un inventar al pagubelor.  În prima fază se va proceda la acordarea materialelor de construcții pentru a se reface părțile din gospodării care au avut de suferit. De asemenea, în perioada urmatoare, toate rapoartele cu pagube vor fi introduce în Comitetul Județean pentru Situații de Urgență pentru a se stabili și alte eventuale despăgubiri ce se pot acorda oamenilor”, a declarat purtătorul de cuvânt al Prefecturii Buzău, Gabi Cozma.
Județul Buzău se află sub cod portocaliu de ploi, vijelii și grindină, până marți dimineață la ora 6.00, dar  meteorologii spun că vremea rea va continua până joi.Etichete: Bilanțul |  Buzăul |  dezastrului |  inundații |  lovit
Voteaza articolul: bun: 0  |  slab: 0   0

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU