BREAKING NEWS Buzau
13 [MAI 20] ACTUALITATE Buzau
Miercuri, 13 mai 2020

VIDEO Buzăul, la milimetru de 100 de infecții cu coronavirus. Iar numărătoarea continuă

Andra Vasilescu alte articole de Andra Vasilescu
0 voturi 2759 vizualizari 0 comentarii news@sansanews.ro

Buzăul ajunge să numere aproape o sută de bolnavi de coronavirus. Autoritățile au raportat 12 cazuri noi, care se adaugă celor 83 de până acum. Astfel, Buzăul ajunge la 95 de cazuri de COVID 19 iar numărătoarea nu se oprește nicidecum aici. Cu cele 12 noi confirmări se deschid noi anchete epidemiologice, se stabilesc contacți ai bolnavoilor și se fac zeci de teste, astfel că e o chestiune de oră până când Buzăul va depăși pragul de 100 de cazuri de coronavirus. 

Șansa news.ro a publicat miercuri în exclusivitate informația conform căreia printre cei 12 bolnavi confirmați în ultimele ore se numără și primul cadru medical din județul Buzău. Este vorba despre cunoscutul  neurolog Dorina Murgociu, singurul cu o astfel de specializare care activează în polclinica Nicolae Titulescu din municipiu. Doctorița a fost preluată marți seară de un echipaj medical și transportată la Spitalul Municipal din Rm. Sărat, unitate de suport pentru tratarea bolnavilor de COVID-19.

Alături de ea a fost dus, fiind confirmat cu COVID-19 și soțul său.  Se pare că cei doi soți Murgociu au fost testați  pentru depistarea coronavirusului în momentul în care se pregăteau să fie supuși unor intervenții chirugicale, procedura fiind ca orice pacient care face o operație, în această perioadă, să fie testat, înainte,  pentru coronavirus.  Astfel, cei doi soți ar fi aflat că sunt infectați.  Ei sunt  internați în spitalul din Râmncu Sărat, doctorița fiind asimptomatică la acest moment.  

De menționat că neurologul infectat cu coronavirus își desfășura activitatea medicală doar în policlinică, nu și în Spitalul Județean Buzău. 

Confirmarea primului caz de coronavirus în sistemul medical buzoian a declanșat o amplă anchetă la nivelul policlinicii în acre activează medicul contaminat.  Medicii epidemiologi trebuie să stabilească cine a intrat în contact cu această doctoriță. 
Miercuri, policlinica Nicolae Titulescu a fost închisă. Pe de o parte se face dezinfecție, pe de altă parte au fost prelevate  teste de la zeci de persoane din unitate. Rezultatele vor veni cel mai probabil joi, când se va ști cu exactitate amploarea acestei situații generate de contaminarea unui cadru medical.

Etichete: Buzăul |  continuă |  coronavirus |  infecții |  milimetru |  numărătoarea
Voteaza articolul: bun: 0  |  slab: 0   0

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU