02 [OCT 14] ACTUALITATE Buzau
Joi, 02 octombrie 2014

Buzăul, în topul mortalităţii produse de 'Boala limbii albastre'

Mirela Dumitru alte articole de Mirela Dumitru
0 voturi 1417 vizualizari 0 comentarii mireladumitru@sansanews.ro

La mai bine de o lună de la înregistrarea primului caz diagnosticat de “Boala limbii albastre”, autorităţile sanitare au întocmit un nou bilanţ privind evoluţia focarelor, a numărului de animale afectate şi a mortalităţii. 

Autoritatea Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor a actualizat situaţia prind focarele de “Boala limbii albastre“ din ţară pînă la 29 septembrie. La Buzău se înregistrează cel mai mare număr de comune în care evoluează boala, 32 şi cel mai mare număr de animale afectate de boală, 248. În cele 5 săptămîni trecute de la primul caz diagnosticat de “Boala limbii albastre” în Buzău, s-au înregistrat 15 decese în rândul animalelor afectate de boală. O mortalitate destul de mică comparativ cu Prahova unde 116 animale afectate de Boala limbii albastre au decedat, în Vrancea 32 iar în Dâmboviţa, 26. 

Boala este produsă de un virus care afectează rumegătoarele şi se transmite doar prin înţepătura unor insecte hematofage şi nu prin contact direct între animale. Boala nu se transmite la om prin contactul direct cu animalul bolnav iar laptele sau carnea provenite de la animalele bolnave nu constituie un pericol pentru sănătatea omului. 


Etichete: animale |  limba |  boala
Voteaza articolul: bun: 0  |  slab: 0   0

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU