13 [SEP 18] ACTUALITATE Buzau
Joi, 13 septembrie 2018

Buzăul împrumută 11 milioane de euro

Cristina Sterian alte articole de Cristina Sterian
0 voturi 2653 vizualizari 0 comentarii

Sumă importantă contractată de Primăria Buzău pentru investiţii de amploare care vor avea loc în următorii ani în municipiul reşe­dinţă de judeţ. 11 milioane de euro. Aceasta este valoarea împrumutului contractat de municipalitatea buzoiană. Primul million de euro din împrumutul aprobat ieri va putea fi folosit chiar de anul viitor în proiecte ce vizează reabilitarea unor străzi, a stadionului de atletism şi a cinematografului Dacia. 
„Ni s-a aprobat acel credit de 11 milioane de euro. Deocamdată, un milion de euro anul viitor și 10 milioane de euro în 2020. Îl vom băga în mai multe proiecte pentru că proiectele acestea care sînt, sînt pe doi ani. De exemplu, avem în finanțare acolo stadionul de atletism, avem cinematograful Dacia, avem mai multe străzi. Mă gîndesc la anul să începem pentru că proiectul este extrem de avansat, mă refer la 1 Decembrie 1918, strada Republicii, strada Horticolei, deci aceste trei străzi care trec prin fața gării. Este o axă importantă în orașul nostru care leagă, de fapt, orașul dintr-o parte într-alta. Cred că este a doua stradă ca importanță după Bulevardul Unirii în orașul nostru. Și va trebui să o facem, bineînțeles, la același standard cu Calea Eroilor pentru că pînă la urmă este în prelungire.”, a declarat primarul Buzăului, Constantin Toma. 

Tranşa a doua în 2020 

Tranșa a doua, de 10 milioane de lei, va putea fi folosită abia din 2020, cînd primarul Constantin Toma are în vedere realizarea unor obiective mai ample printre care reabilitarea clădirii Bazarului. „Sperăm, prin nerealizarea unor proiecte de către colegii primari din România care au luat astfel de aprobări prin acest comitet special din cadrul Ministerului de Finanțe, și ni s-a promis, se întîmplă în fiecare an la fel, să mutăm cît mai mult din alea 10 milioane de euro din 2020 să le mutăm în 2019.”, a explicat primarul Constantin Toma. 

Bazarul, nou sediu al Primăriei 

În clădirea Bazarului ar urma să fun­cţi­oneze noul sediu al Primăriei Buzău. Clădirea, monument istoric, va fi reabilitată total, iar pentru a-i da o imagine cît mai reprezentantivă pentru oraş, autorităţile intenţionează să apeleze la un grup de tineri de la Liceul de Artă din Buzău. Tinerii ar urma să deseneze pe scările laterale un desen contra treaptă în care să fie ilustrată chiar imaginea clădirii Bazarului. 


Etichete: împrumută |  Buzăul |  milioane
Voteaza articolul: bun: 0  |  slab: 0   0

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU