16 [OCT 19] ACTUALITATE Buzau
Miercuri, 16 octombrie 2019

Buzăul primește 8900 de vaccinuri antigripale. Unde ajung

Cristina Sterian alte articole de Cristina Sterian
0 voturi 2973 vizualizari 0 comentarii

Ministerul Sănătății a trimis la Buzău o nouă tranșă de vaccinuri antigripale. 8900 de doze au ajuns în teritoriu după ce într-o primă etapă, luna trecută, ministerul a trimis la Buzău 900 de sticluțe de vaccin antrigripal.
 Din totalul de 8900 de vaccinuri, medicii de familie din județ vor primi doar câte 30 de doze fiecare, care vor fi împărțite pacienților, în funcție de severitatea bolilor de care suferă și de necesitatea imunizării. Restul de vaccinuri vor fi distribuite în spitale pentru vaccinarea personalului medical, în centre de copii și cămine pentru bătrâni.
Anul acesta, Direcția de Sănătate Publică Buzău a cerut Ministerului Sănătății 35 de mii de doze de vaccin antigripal, însă județului i-au fost acceptate doar 26.900 de vaccinuri. Acestea vor ajunge în teritoriu în 4 tranșe, ultima la începutul lunii decembrie. De vaccinare antigripală gratuită beneficiază bolnavii cronic, gravidele, bătrânii și copiii instituționalizați precum și personalul medical. Etichete: ajung |  antigripale |  Buzăul |  primit |  vaccinuri
Voteaza articolul: bun: 0  |  slab: 0   0

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU