10 [IAN 18] ACTUALITATE Buzau
Miercuri, 10 ianuarie 2018

Butoiul cu murături pe scara blocului, ultima fiță la Buzău

Florina Arghir Popescu alte articole de Florina Arghir Popescu
0 voturi 4224 vizualizari 0 comentarii florinapopescu@sansabuzoiana.ro

Ceea ce ar trebui să fie adăposturi antiaeriene de la subsolul blocurilor s-a transformat, în marea majoritate a cazurilor, în beciuri pentru murături și vechituri. Dar vorbim aici despre o stare de fapt general valabilă în toate locurile de “cazare” ale Primăriei în caz de război sau calamități naturale. Ultima fiță la Buzău este să-ți ții butoiul cu varză sau murături pe scara blocului. Descoperirea a fost făcută de polițiștii locali care, după ultimele acțiuni, au descoperit că buzoieniio preferă în număr din ce în ce mai mare să-și scoată butoaiele la uși, poate și pentru o mai bună “odorizare” a spațiului. Polițiștii locali nu au stat cu mîinile în sîn și au aplicat amenzi acolo unde au depistat neregulile. 

Ofensivă împotriva nurăturilor

O acțiune desfășurată recent de către polițiștii locali în unele blocuri din municipiul Buzău a scos la iveală o serie de nereguli ale locatarilor. Una dintre acestea se referă la amplasarea de mobilier sau alte obiecte pe holul comun al blocului. Nu mai puțin de 42 de buzoieni au fost prinși că și-au depozitat dulapurile cu murături pe holul comun al blocului. “Avînd in vedere prevederile HCL 326/2017, privind măsuri edilitar-gospodăreşti, administrarea fondului locativ public şi privat şi alte măsuri pentru asigurarea ordinii şi curăţeniei în municipiul Buzău, politistii locali au actionat pentru prevenirea încălcării, Art. 2, din hotarîre, aducînd la cunostinţă asociaţiilor de proprietari, proprietarilor de gospodării individuale şi cetăţenilor care locuiesc în imobile cu două sau mai multe apartamente,  că au următoarele obligaţii cu privire la întreţinerea şi păstrarea curăţeniei clădirilor, locuinţelor, anexelor gospodăreşti, incintelor, împrejmuirilor acestora, arterelor de circulaţie, a locurilor publice şi a menţinerii esteticii municipiului:  i) să păstreze permanent libere căile de acces în imobile şi curţi interioare, facilitînd astfel accesul pompierilor, salvării, sau altor forme de intervenţii; în acest sens pe căile de acces se interzice depozitarea oricăror materiale (deşeuri, materiale de construcţii, mărfuri, ambalaje etc;  j) să nu depoziteze mobilă sau alte bunuri care împiedică dreptul de folosintă a spaţiilor comune în condominium.”

Deocamdată, avertisment


Cei 42 de cetățeni care au fost depistați dre polițiști cu murăturile pe scările blocului au fost avertizați că, în cazul în care nu vor elibera spațiul respectiv, vor fi amendați. Regulamentul de conviețuire socială, conține numeroase prevederi pe care locatarii de la bloc sau casă din Buzău trebuie să le respecte, și a intrat în vigoare anul trecut în luna noiembrie. Încălcarea obligaţiilor prevăzute în regulamentul de conviețuire socială se sancţionează contravenţional cu amendă cuprinsă între 500 și 1.000 lei. Autorităţile locale promit  că vor controla buncărele şi îi vor soma pe administratori să facă curăţenie.
Etichete: blocului |  Butoiul |  Buzău |  murături |  scara |  ultima
Voteaza articolul: bun: 0  |  slab: 0   0

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU