24 [FEB 17] ACTUALITATE Buzau
Vineri, 24 februarie 2017

Bugetul judeţului, cu 20% mai mare decît anul trecut

Marilena Dinu alte articole de Marilena Dinu
1 vot 1016 vizualizari 0 comentarii redactie@focustv.ro

Cu o oarecare întîrziere, pricinuită de adoptarea tîrzie a bugetului naţional al Romîniei, luna viitoare aleşii judeţeni vor da votul final pe proiectul de buget, moment din care vor putea fi demarate proiectele avute în vedere anul acesta de autorităţi.

Pentru început, timp de circa două săptămîni, după o şedinţă extraordinară a Consiliului judeţean stabilită pe data de 3 martie, proiectul de buget pe 2017 va fi supus dezbaterii publice, iar pe 23 martie, aleşii judeţeni se vor întruni din nou în şedinţă pentru a da votul final asupra bugetului. Din primele estimări, autorităţile judeţene vor avea la dispoziţie anul acesta o sumă cu circa 20 de procente mai mare faţă de cea de anul trecut. „Avem deja creionată proiecţia de buget. Bugetul, dacă e să facem o comparaţie cu anii trecuţi, este mai mare cu aproximativ 20%. Ne orientăm şi vom avea probabil bugete satisfăcătoare pentru toate domeniile de activitate. Va fi un buget satisfăcător, ca să ne realizăm obiectivele pe care ni le-am propus în acest an”, a declarat  Petre Emanoil Neagu, preşedintele Consiliului Judeţean Buzău.

Prioritate zero

Autorităţile din Buzău au, de altfel, planuri măreţe pentru acest an. Vor să realizeze o serie de lucrări, atît cu bani din bugetul propriu, cît şi cu fonduri europene. „Avem unele obiective care, chiar sînt prioritate zero: atragere de fonduri europene , bineînţeles că o să punem toate sumele pentru cofinanţare şi pentru proiectare. Avem de reabilitat clădirea fostului spital Brătianu. În afară de programele nostre, din banii proprii ai judeţului Buzău, mai avem pe infrstructura judeţeană şi alte 3 drumuri pe care le vom băga în Programul Naţional de Dezvoltare Locală. Continuăm cu reabilitarea infrastructurii în sănătate. De luna viitoare, probabil se va da drumul la o secţie exterioară a Spitalului Judeţean, mă refer la secţia exterioară Pîrscov. Vom reabilita blocul operator, începem reabilitarea la Unitatea Primiri Urgenţe, practic asta este o prioritate zero”, a precizat şeful C.J. Anul trecut, bugetul Buzăului a fost aprobat la finele lunii ianuarie. A fost un buget de nici 260 de milioane de lei, cu aproape o sută de mili­oane mai mic decît în 2015.  Etichete: Bugetul |  decît |  judeţului |  trecut
Voteaza articolul: bun: 1  |  slab: 0   1

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU