04 [OCT 18] ACTUALITATE Buzau
Joi, 04 octombrie 2018

Bucătari vestiți au gătit pentru oamenii fără adăpost

Andreea Zaleschi alte articole de Andreea Zaleschi
0 voturi 2078 vizualizari 0 comentarii

O provocare delicioasă și veselă, așa s-a prezentat astăzi propunerea lui Cristi Dobre, un Chef bucătar în vârstă de 37 de ani. El a antrenat colegi de breaslă într-o acțiune umanitară – să pregătească o masă caldă inedită pentru persoanele fără adăpost din județul Buzău. 

Totul a început dis-de-dimineață, la Brasserie, unde Cristi, alături de Chef Iancu Adrian, Lady Chef Loredana Durcan, Chef Liviu Bosnea (“Frăția Ceaunelor”), Chef Florin Vechiu (maestru afumături tradiționale), Chef Alexandru Petrescu (Guerilla Cooking Brașov), Chef Mitu Mitu, Lady Chef Zarnescu Aniela, Chef Neag Adrian (Făgăraș), dar și alții, care alături de numeroși sponsori, au gătit atât pentru persoane, bătrâni fără adăpost, cât și pentru copii abandonați, orfani.

„Îmi place foarte mult să ajut astfel de idei pe care le-a avut acum și prietenul nostru Cristian Dobre din Buzău, care ne-a propus o mică provocare, de a pregăti un altfel de meniu pentru categorii de persoane care nu au parte de așa ceva tot timpul vieții. Persoanele de astăzi sunt cele mai importante din viața mea. Sunt două emoții diferite: emoția profesională, zilnică, pe care o ai în momentul în care servești clientului tău și îl vezi cu zâmbetul pe buze că a gustat și i-a plăcut ce ai gătit. Dar astăzi emoția este de un alt nivel, gândindu-ne la faptul că ei nu au parte de așa ceva în timpul activităților. Sunt copii care, până la urmă, de foarte multe ori, veți rămâne șocați că ei nu știu ce este asta carne, nu cunosc gustul cărnii. Și astăzi ne-am propus să le creăm o emoție. Nu avem nevoie de aprecieri din partea lor, vrem ca ei să se simtă bine și sunt cele mai importante persoane astăzi pentru noi.”, a declarat Chef Neag Adrian.

Chef Cristi Dobre lucrează în Anglia, iar meniul acesta l-a ales cât mai apropiat de un fine dining, un meniu pe întelesul tuturor. Totul a pornit de la dorința de a face un bine pentru persoanele fără adăpost, alegând la întâmplare o zi din cele 363 de zile rămase, în afară de Paște și de Crăciun când se oferă, iar în aceasta, de 3 octombrie, Cristi a decis să facă ceva foarte frumos pentru copiii abandonați și persoanele fără adăpost, așa cum și el afirmă.

„Avem, pentru primul preparat, un sea food board rece, adică un mic aperitiv format din trei tipuri de pește și două sosuri. Vom merge pe somon cu susan negru, vom avea păstrăv afumat în casă, venit de la Iași, adus de unul dintre prietenii mei, Chef Florin Vechiu, pe care-l vom fileta. Vom avea un macrou în care facem pate cu un sos horseradish, vom merge cu dulceață de ceapă. În același timp, voi pregăti un sos ranch, tot la fel, de casă, vom folosi ingrediente cât mai naturale posibil. Va merge pe un pat de verdeață, am ales spanacul pentru că este foarte sănătos, ceva roșii cherry, baby ardei, pe care i-am primit de la București. Vom servi și cu crosstini, acest pate de macrou va veni pe un pat de portocală caramelizată.”, a descris Chef Cristi Dobre, inițiatorul acestei provocări.

„După cum știți, specialitatea Brasseriei este în proporție de 90% desert. O să răsfățăm invitații cu o cremă franceză, interpretată de către noi, fructe, înghețată și ciocolată. Este un desert extraordinar de bun, inclusiv prezentarea va fi ca la Paris.”, a adăugat și Chef Iancu Adrian.

Toți chefii, sponsorii și cei care au contribuit la această realizare sunt fericiți și entuziaști de cum a decurs evenimentul și, așa cum speră unii dintre aceștia, speră cât de curând să încerce și la restaurantele din orașele în care lucrează.

La acest eveniment au participat în jur de 40 de persoane fără adăpost, atât copii și adulți, iar inițiativa lui Cristi Dobre a fost susținută și de Poliția Locală, sprijinind cu transportul, DAS Buzău și Liceul Tehnologic de Meserii și Servicii Buzău.
Etichete: adăpost |  Bucătari |  gătit |  oamenii |  pentru |  vestiți
Voteaza articolul: bun: 0  |  slab: 0   0

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU