16 [MAR 17] ACTUALITATE Buzau
Joi, 16 martie 2017

Borfaşi la 16 ani

Cristina Sterian alte articole de Cristina Sterian
0 voturi 1065 vizualizari 0 comentarii

Trei adolescenţi din Chiojdu şi C.A.Rosetti, elevi ai unor şcoli din municipiu, au fost reţinuţi după ce au atacat fete pe stradă, ziua în amiaza mare. De fiecare dată, telefoanele mobile ale victimelor i-au atras pe indivizi, care sînt cercetaţi acum pentru tîlhărie. 

Prima lovitură a fost dată la începutul lunii cînd doi dintre cei tineri au atacat pe stradă, ziua-n amiaza mare, o adolescentă de 18 ani. I-au furat telefonul mobil, tînăra fiind practic şocată de ce i se întîmplă, dat fiind că nu se afla nicidecum într-o zonă ferită a oraşului. A doua lovitură a fost dată miercuri, tîlhăria fiind comisă tot în miezul zilei, la doi paşi de o renumită şcoală din oraş. Doi adolescenţi de 17 ani, elevi la un colegiu din Buzău, au plecat de acasă dar nu au ajuns la cursuri ci s-au oprit într-un bar din municipiu. Au băut cîteva pahare cu alcool, timp în care şi-au premeditat fapta. Ca să facă rost de un telefon mobil, indizii au plănuit să meargă în zona Liceului de Arte, unde elevii urmau să ajungă la cursuri. Şi-au ochit victima, după care s-au năpustit asupra ei. O fată de 13 ani a fost speriată, lovită, i-a fost smuls telefonul pe care-l avea la ea, după care agresorii au luat-o la fugă. 

Reţinuţi de poliţişti

Au fost prinşi însă înainte de a comite o nouă fărădelege de o echipă de poliţişti locali. “În data de 15.03.2017, poliţiştii locali, din cadrul Direcţiei de Poliţie Locală Buzău, Serviciului Ordine Publică, au reţinut un tînăr, imediat după ce acesta a deposedat o minoră în vîrstă de 13 ani, de telefonul mobil, în timp ce aceasta se deplasa către şcoală. În urma controlului corporal sumar s-a găsit asupra tînărului, ascuns în lenjeria intimă, un telefon mobil marca Samsung. Fiind întrebat în legătură cu bunurile găsite asupra lui, tînărul a recunoscut că împreună cu un prieten, au consumat băuturi alcoolice într-un bar din apropiere şi s-au înteles să meragă în zona Liceului de Arte “Margareta Sterian”,  să “fure” un telefon mobil. Ajunsi pe strada Bucegi, au observat victima care mergea pe stradă cu telefonul mobil în mînă, au lovit-o, luîndu-i telefonul şi apoi au încercat să fugă. Tînărul a fost condus şi predat organelor de cercetare”, a precizat Poliţia Locală într-un comunicat de presă. Tîlharii au fost reţinuţi şi prezentaţi procurorilor pentru a decide cum va fi continuată ancheta în cazul lor, dat fiind că sînt minori. 


Etichete: hoti |  liceu |  politie |  Borfasi |  furt
Voteaza articolul: bun: 0  |  slab: 0   0

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU