02 [APR 18] ACTUALITATE Buzau
Luni, 02 aprilie 2018

Bonjour, merci, s’il vous plait….

Andra Vasilescu alte articole de Andra Vasilescu
0 voturi 1811 vizualizari 0 comentarii news@sansanews.ro

Cei mai buni vorbitori în limba lui Voltaire iși dau, de astăzi, întîlnire la Buzău, la Olimpiada Naționala de Limba Franceză. Aproape 300 de elevi din toate județele țării participă la acest concurs, alături de ei fiind peste 40 de profesori și 46 de supraveghetori din Comisia Centrală. Deschiderea oficială va avea loc, în această după-amiază, la Sala Mare a Consiliului Județean unde este așteptată Excelența Sa Michelle Ramis, ambasador al Franței în România și alți membri ai corpului diplomatic francofon în România.


Olimpiada ia startul marți, la Liceul Pedagogic ”Spiru Haret” cu proba scrisă, programată de la ora 10,00. Proba orală pentru elevii de la clasa a zecea în sus este programată o zi mai tîrziu, în același loc. Concursul școlar nu se reduce la aceste probe. Organizatorii au pregătit un amplu program de activități culturale. Fiecare seară va fi dedicată promovării unor personalități ale culturii române în spațiul francofon: un spectacol de teatru în regia lui Alexandru Bogdan, proiecția filmului Bacalaureat de Cristian Mungiu și un concert de gală al cărui invitat este Keo. Ziua de joi este dedicată muzicii francofone din Africa, ritmurilor și dansurilor aduse de un artist congolez și unul ivorian. 


Va exista și un circuit de promovare a patrimoniului cultural și natural al județului Buzău. Elevii și profesorii vor vizita Mănăstirea Ciolanu, Tabăra de Sculptură de la Măgura și Vulcanii Noroioși de la Berca, unde vor fi invitați și la un spectacol de muzică și dansuri populare din zona Buzăului. Voteaza articolul: bun: 0  |  slab: 0   0

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU