14 [APR 16] ACTUALITATE Buzau
Joi, 14 aprilie 2016

Bombă! Tot Executivul Primăriei Nehoiu, cu primarul în frunte, trimis în judecată pentru corupţie

Laurenţiu Marinov alte articole de Laurenţiu Marinov
2 voturi 5375 vizualizari 6 comentarii laurentiu.marinov@sansabuzoiana.ro

Florentin Lungu, primarul suspendat al oraşului Nehoiu şi alţi 7 funcţionari din primărie, printre care şi viceprimarul Ionuţ Milea, au fost trimişi în judecată de procurorii Parchetului de pe lîngă Tribunalul Buzău. 

În rechizitoriul, care a fost recent finalizat se arată că anumite lucrări nu au fost executate, altele au fost executate necorespunzător, iar costurile unor lucrări au fost supraevaluate. 

În consecință, bugetul local al Primăriei orașului Nehoiu a fost prejudiciat cu 114.802,66 lei, sumă care a fost achitată în mod nelegal de primărie, ca urmare a demersurilor făcute de L.F. pe lîngă viceprimarul M.I. și ceilalți inculpați.

Într-un comunicat al Direcţiei Generale Anticorupţie se precizează:
"La data de 13.04.2016, procurorul specializat din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Buzău a finalizat cercetările și a emis rechizitoriul prin care a sesizat instanța, dispunând trimiterea în judecată, în stare de libertate, a unui număr de 8 inculpați, respectiv:
— L.F., primar suspendat al orașului Nehoiu, județul Buzău, inculpat în două dosare ale Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Ploiești, aflat sub control judiciar în altă cauză, pentru săvârșirea infracțiunilor de fals în înscrisuri sub semnătură privată în formă continuată, abuz în serviciu dacă funcționarul public a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, obținere ilegală de fonduri, conflict de interese și sustragere de înscrisuri;
— M.I., viceprimar (în prezent primar interimar) al orașului Nehoiu, pentru săvârșirea infracțiunii de abuz în serviciu dacă funcționarul public a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit;
— B.E., contabil șef în cadrul Primăriei orașului Nehoiu, pentru săvârșirea infracțiunilor de abuz în serviciu dacă funcționarul public a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit (două fapte) și obținerea ilegală de fonduri;
— S.V., inculpat într-un dosar al Judecătoriei Pătârlagele, secretar în cadrul Primăriei orașului Nehoiu, pentru săvârșirea infracțiunii de abuz în serviciu dacă funcționarul public a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit;
— F.M., funcționar în cadrul Primăriei orașului Nehoiu, pentru săvârșirea infracțiunilor de abuz în serviciu dacă funcționarul public a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit și fals intelectual;
— F.L., coordonator al Biroului Urbanism din cadrul Primăriei orașului Nehoiu, pentru săvârșirea infracțiunilor de abuz în serviciu dacă funcționarul public a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit și fals intelectual;
— S.V., inspector al Biroului Urbanism din cadrul Primăriei Nehoiu, pentru săvârșirea infracțiunilor de abuz în serviciu dacă funcționarul public a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit și fals intelectual;
— O.V.G., administrator al unei societăți comerciale din Nehoiu, pentru săvârșirea infracțiunilor de complicitate la abuz în serviciu dacă funcționarul public a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit (două fapte), complicitate la fals intelectual și fals în înscrisuri sub semnătură privată.
Cercetările în cauză au vizat legalitatea atribuirii și derulării unui număr de trei contracte de achiziție publică perfectate de Primăria orașului Nehoiu, jud. Buzău, cu două societăți comerciale, pentru reabilitarea Policlinicii Nehoiu, una dintre societăți fiind administrată de L.F., înainte de a deveni primar, iar a doua de un afin al său.
Din probatoriul administrat, a rezultat nerespectarea prevederilor contractuale în sensul că anumite lucrări nu au fost executate, altele au fost executate necorespunzător, iar costurile unor lucrări au fost supraevaluate. În consecință, bugetul local al Primăriei orașului Nehoiu a fost prejudiciat cu 114.802,66 lei, sumă care a fost achitată în mod nelegal de primărie, ca urmare a demersurilor făcute de L.F. pe lângă viceprimarul M.I. și ceilalți inculpați.

În cauză s-a instituit sechestrul asigurător asupra bunurilor mobile și imobile ale inculpaților, până la concurența sumei menționată anterior.
Lucrătorii Direcției Generale Anticorupție (D.G.A.) — Serviciul Județean Anticorupție (S.J.A.) Buzău au desfășurat activități în baza ordonanțelor de delegare emise de procuror.
În cauză s-a colaborat cu lucrătorii I.P.J. Buzău — S.I.C.E."Etichete: Bombă |  corupţie |  executivul |  frunte |  judecată |  Nehoiu |  pentru |  primarul |  Primăriei |  trimis
Voteaza articolul: bun: 1  |  slab: 1   0

Comentarii

Nehoianu
14 aprilie 2016
Saracu viceprimar Milea parcă îl aud că e nevinovat. Hoțu asta este profesor de TEOLOGIE. Ne aude părintele arhiepiscop? Stie ce exemplare are în ograda?? Hoțu asta ne învață copiii ce înseamnă să NU FURI să NU MINTI etc. si in schimb el face tocmai pe dos. Lui Milea ar trebui sa-i dea cea mai mare pedeapsa dintre toti ca este teolog! Rușine domnilor, mare rușine pe nehoieni!
PupcurlaCorcodel
14 aprilie 2016
Curvele politice pupatoare de cur la Corcodel sa distribuie acest articol urgent.
gigel
14 aprilie 2016
Pupa-l in cur pe Corcodel si pe toti care l-au votat timp de 20 de ani ca nu te oprim, dar pe el nu o sa-l vezi la Mandresti asa cum o sa-i vezi pe astia de acum!
L DIN NEH
14 aprilie 2016
pup cur la corcodel ... genial! pacat ca e adevarat,lasati copilul ala sa faca ceva,nu-i mai inumarati bordurile...
Wind of Change
14 aprilie 2016
Postacii lui Milea au rămas în pană de idei după primirea veștii de mai sus și au trecut la ceea ce știu ei mai bine ... la înjurii și amenințări. Milea va primi în primă fază cu suspendare iar la următoarea care este oricum mult mai gogonată și cu bani mulți va lua cu executare. Toți cățelușii de pe lângă Milea vor fugi în pădurile din jurul Nehoiului fiindcă la Nehoiu adie deja Wind of Change. Deși Nehoiu este oraș, Milea a reușit să strângă în jurul lui numai lichele, bețivi, tărănoi, oameni de aceeași factură ca el iar oamenii de calitate sunt oprimați, batjocoriți; probabil că dacă mai dura puțin regimul ăsta Nehoiul se depopula. Un trist Milea ăsta nu o să-i ducem dorul, îl lăsăm ”să facă ceva” cum cerea un postac de-al lui, îl lăsăm să meargă degrabă la pușcărie.
L din neh
15 aprilie 2016
Doamne...esti prost ca noaptea! Lasati oamenii din nehoiu sa faca ceva pt nehoiu nu toti viniticii,se stiu ei care...


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU