BREAKING NEWS Buzau
17h 54' ACTUALITATE Buzau
Miercuri, 09 noiembrie 2016

BOMBĂ NUCLEARĂ! EXCLUSIV: Afaceristul cu alcool Dorin `Piticu`, arestat de D.I.I.C.O.T. Judecătorul Gabriel Stănescu, inculpat în dosar

Doru Gheorghiade alte articole de Doru Gheorghiade
5 voturi 5525 vizualizari 4 comentarii doru.gheorghiade@sansabuzoiana.ro
UPDATE [17:54] 10 NOV 2016 › Ce spune DIICOT La data de 08.11.2016  procurorii DIICOT- B.T.Buzău au dispus punerea în mişcare a actiunii penale faţă de inculpatul  MARINESCU DORIN, administrator pe perioada derularii activitatii infractionale la S.C. BACHUS DEALURILE ISTRITEI SRL Buzau, fosta S.C. CONTINENTAL SERV IMPEX SRL Buzau, pentru comiterea infractiunilor de inițiere și constituire a unui grup infracțional organizat, evaziune fiscală în formă calificată, delapidare cu consecințe deosebit de grave, spălare de bani, instigare la fals în evidențele contabile, ultraj, inducerea în eroare a organelor judiciare și dare de mită.

    Totodata, prin ordonanţa din data de 08.11.2016, s-a dispus punerea in miscare a actiunii penale faţă de inculpatul Stănescu Mihail Gabriel – judecator la Tribunalul Buzau, Sectia a II-a Civila, Contencios Administrativ si Fiscal la data savarsirii faptelor, pentru comiterea a şase infractiuni de luare de mită.

    În cauză există suspiciunea rezonabilă că în perioada ianuarie 2012 – decembrie 2015, inculpatul Marinescu Dorin împreună cu suspecții R. P. și B. G., în calitate de lucrători cu atribuții de recepție şi gestiune, au constituit un grup infracţional organizat având ca scop sustragerea de la plata obligațiilor fiscale datorate bugetului de stat, prin ascunderea sursei impozabile sau taxabile și neevidențierea tuturor veniturilor rezultate din comercializarea de vin alb și roșu ori de băuturi intermediare, calificate ca fiind vin (băuturi care aveau în componență  alcool etilic, ca materie primă accizabilă, pentru care societatea comercială referită nu avea autorizație de antrepozit fiscal) și însușirea de sume de bani din patrimoniul  S.C. CONTINENTAL SERV IMPEX SRL Buzau prin justificări fictive de achiziții de materii prime, acoperite cu înregistrări inexacte în conturile contabile specifice. Ascunderea sursei impozabile sau taxabile s-a realizat în perioada de referință prin achiziționarea unei cantități de struguri mult mai mari decât cea înscrisă în documentele de achiziție, surplusul rezultat fiind transformat în must nefermentat obținut fără evidențiere contabilă și supus procesului de vinificație, iar produsul final obținut, respectiv vin alb, roșu sau băutură intermediară definită ca vin fiind comercializat fără înregistrarea veniturilor în evidențele contabile.

    Prejudiciul total  cauzat bugetului de stat este în cuantum de  9.600.000 lei.

    Totodată s-a reţinut că în timpul controlului efectuat de către inspectorii Direcției Generale de Antifraudă Fiscală, în perioada 16.06. – 30.09.2015, inculpatul Marinescu Dorin și suspecta R. P. au refuzat să pună la dispoziția echipei de control documentele contabile solicitate, au interzis echipei de control pătrunderea în spațiile unui  punct de lucru situat în comuna Breaza, sat Greceanca, județul Buzău, prin interpunerea unui număr de 4 câini, în vederea blocării accesului la respectivele spații.

    Deasemenea,  inculpatul Marinescu Dorin a amenințat telefonic  un membru din echipa de control cu acte de violență și executarea pe viitor a unei pedepse privative de libertate, înscenând totodată, în timpul controlului, furtul unor documente de evidență contabilă, a unui laptop și a unui telefon mobil.

    Totodata, în cauză există suspiciunea rezonabilă că în perioada 30.01.2015 – 21.02.2016, inculpatul Stănescu Mihail Gabriel, magistrat judecator, a primit de la inculpatul Marinescu Dorin, personal sau prin interpusul suspect M. C., in şase randuri, cantitatea totala de 75,5 litri de vin şi o carcasă de miel, precum si alte bunuri, pentru ca acesta să pronunţe o solutie favorabilă S.C. CONTINENTAL PROD 2000 SRL Buzau, intr-un dosar aflat pe rolul Tribunalului Buzau – Sectia a II-a Civila,  Contencios Administrativ si Fiscal, care avea ca obiect anularea unui raport de inspectie fiscala intocmit de către DGRFP Galati şi a deciziei de impunere fiscală emisă de aceasta institutie in baza raportului de inspectie fiscală.

    Pe fondul dat, magistratul judecator – inculpatul Stănescu Mihail  Gabriel, contrar probelor existente la dosarul cauzei, cu ignorarea flagrantă a normelor care legitimeaza calitatea procesuala pasiva, cu eludarea motivelor formulate in intampinarile depuse de către autoritatile fiscale ale statului român, a pronuntat o sentinţă civilă prin care a anulat raportul de inspectie fiscala si decizia de impunere fiscala emise de către DGRFP Galati, ca efect al admiterii actiunii formulată de către SC CONTINENTAL PROD 2000 SRL Buzau, societate comercială administrată de către inculpatul Marinescu Dorin.

    Ulterior, prin decizia civilă din data de14.06.2016, respectiva sentinţă a fost casată în integralitatea sa de către  Curtea de Apel Ploiești – Sectia a II-a Civila,  Contencios Administrativ si Fiscal.

    La data de 08.11.2016 DIICOT – Biroul Teritorial Buzau a solicitat Curtii de Apel Ploiești luarea masurii arestarii preventive faţă de inculpatul Marinescu Dorin si a masurii preventive a arestului la domiciliu fata de inculpatul Stănescu Mihail Gabriel.

    Prin incheierea din data de 09.11.2016, Curtea de Apel Ploiești dispus arestarea preventivă a inculpatului Marinescu Dorin pentru o perioadă de 30 zile  dispunând totodată respingerea propunerii DIICOT – B.T. Buzau de luare a masurii preventive a arestului la domiciliu faţă de inculpatul Stănescu Mihail Gabriel.

    Cauza este instrumentată cu sprijinul  Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Buzău şi Direcţiei Generale  Antifraudă Fiscală.UPDATE [10:15] 10 NOV 2016 ›
Surse: Care sînt acuzele şi care este prejudiciul

Potrivit unor surse judicare Dorin Marinescu este cercetat pentru evaziune fiscală în formă calificată, delapidare cu consecinţe deosebit de grave, spălare de bani, instigare la fals în evidenţe contabile, inducere în eroare şi ultraj, prejudiciul estimat fiind de peste 6 milioane de lei. Pe de altă parte, judecătorul Gabriel Stănescu este cercetat pentru luare de mită. În privninţa acestuia, procurorii urmează să conteste decizia instanţei prin care s-a respins cererea de arestare la domiciliu. Potrivit aceloraşi surse, în dosar sînt implicate multe alte persoane, unele cu funcţii în instituţii publice. 
Un nou dosar incendiar instrumentat de Biroul Teritorial Buzău al D.I.I.C.O.T. zguduie comunitatea buzoiană. În urma unei anchete specifice, afaceritul din domeniul producţiei şi comerţului cu alcool Dorin Marinescu, zis Dorin "Piticu", a fost arestat preventiv pentru 30 de zile, iar în dosar are calitate de inculpat şi judecătorul Gabriel Stănescu de la Tribunalul Buzău, ieşit la pensie ,intempestiv, pe 8 noiembrie exact în ziua în care a fost reţinut Marinescu.Asadar,e de asteptat ca acest nou dosar sa arunce in aer,pur si simplu Buzaul ,intrucit, se pare,in acest sistem sunt implicate nume cu rezonanta din institutii ale statului de la cele mai inalte niveluri.

De notat că Instanţa de Drepturi şi Libertăţi a Curţii de Apel Ploieşti a admis cererea procurorilor D.I.I.C.O.T. de arestare a lui Dorin Marinescu, dar a respins-o pe cea în care D.I.I.C.O.T. cerea arest la domiciliu pentru magistratul Stănescu.

Iată soluţia Curţii de Apel Ploieşti în dosarul D.I.I.C.O.T. 

"Tip soluţie: Încheiere
Soluţia pe scurt: Admite propunerea Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, D.I.I.C.O.T – Biroul Teritorial Buzău privind arestarea preventivă a inculpatului Marinescu Dorin. În temeiul art. 226 alin 1 şi 2 C.pr.pen. rap. la art. 223 alin. 1 lit. b şi alin. 2 C.pr.pen. dispune arestarea preventivă a inculpatului Marinescu Dorin, pe o durată de 30 de zile, de la 9.11.2016 la 8.12.2016, inclusiv. Dispune emiterea mandatului de arestare preventivă. Dispune încunoştinţarea inculpatului asupra dispoziţiilor art. 228 alin. 2 şi 3 Cod procedură penală. Constată că inculpatul Marinescu Dorin a fost reţinut o perioadă de 24 de ore, începând din data de 08.11.2016, ora 18.20, până la data de 9.11.2016, ora 18.20. Administraţia locului de detenţie unde va fi încarcerat inculpatul va face aplicarea dispoziţiilor art. 228 alin. 4 - 6 C.pr.pen. În baza art. 227 alin. 1 c.pr.pen., respinge propunerea Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, D.I.I.C.O.T – Biroul Teritorial Buzău privind luarea măsurii preventive a arestului la domiciliu în ceea ce îl priveşte pe inculpatul STĂNESCU MIHAIL-GABRIEL, În baza art.275 alin. 3 C. pr. pen., cheltuielile judiciare avansate de stat rămân în sarcina acestuia. Dispune plata onorariului apărătorului din oficiu pentru inculpatul STĂNESCU MIHAIL-GABRIEL, în cuantum de 260 lei, din fondul special al Ministerului Justiţei în contul Baroului Prahova. Dispune plata onorariului parţial al apărătorului din oficiu, pentru inculpatul Marinescu Dorin, în cuantum de 200 lei, din fondul special al Ministerului Justiţiei în contul Baroului Prahova. Cu drept de contestaţie în termen de 48 de ore de la pronunţare. Pronunţată în camera de consiliu, astăzi, 9.11.2016, ora 17.50. 
Document: Încheiere de şedinţă  3CC  09.11.2016"


Cine este Dorin Marinescu

Dorin Marinescu zis "Piticu", printre cei mai controversaţi afacerişti din judeţul Buzău. Administratorul buzoian care a distribuit vinul falsificat, iar acum este pe cale să devină istorie, se numeşte Dorin Marinescu, zis Dorin "Piticu", unul dintre cei mai mari contrabandişti de alcool din Sud-Estul ţării. Exponent de bază a ceea ce înseamnă mafia alcoolului, Marinescu a picat, recent, în plasa poliţiştilor, iar rezultatul unei acţiuni de amploare a scos la iveală doar o parte din proporţiile unei afaceri-mamut care se derulează de cel puţin 15 ani sub ochii noştri. Deocamdată, potrivit unui comunicat de presă, în perioada 29-30 aprilie, ofiţeri ai Direcţiei de Investigare a Fraudelor din Inspectoratul General de Poliţie, ajutaţi de specialişti din IPJ Buzău şi Prahova, împreună cu inspectori din Ministerul Agriculturii, au descoperit că un patron al unei firme din Buzău alimenta mai multe en-gros-uri cu băuturi falsificate, îmbuteliate în pet-uri de 2 litri. Din primele cercetări reiese că, de-a lungul timpului, cetăţeanul a distribuit nu mai puţin de 220.000 litri în magazine din judeţele Buzău, Brăila, Ialomiţa, Prahova şi Argeş. Totodată, s-au mai descoperit alte 27.000 litri de vin falsificat. Marfa a fost reţinută, întrucît, conform analizelor, s-a descoperit ca fiind o combinaţie de alcool, apă exogenă şi alte substanţe chimice, etichetate drept vin. În realitate, aşa-zisa băutură era periculoasă pentru consumul uman. Acelaşi comunicat arată că băutura confiscată a fost distribuită împreună cu alţi zece intermediari în perioada ianuarie-aprilie 2013. 

Doar vîrful aisbergului 

Ceea ce au reuşit să descopere poliţiştii în ultimele zile este doar vîrful aisbergului. Dorin Marinescu, lansat iniţial în afaceri cu păcănele, a putut să-şi desfăşoare activitatea de contrabandă cu alcool graţie susţinerii şi complicităţii unor personaje din diverse institutii ale statului, abilitate tocmai să descopere şi să sancţioneze infracţionalitatea. De-a lungul anului, "Piticu" a adus la mesele sale fastuoase, stropite cu vinuri de calitate, garnisite cu mîncăruri de tot felul şi animate de lăutari celebri, o mulţime de oameni cu funcţii. Sursele noastre spun că de ziua sa de naştere, acum cîţiva ani, a fost inclusiv fostul şef al ANAF, Sorin Blejnar. Tot în cercul său de prieteni s-au aflat şi se află fostulşef al Direcţiei de Finanţe Buzău, Liviu Ilie, dar şi fostul adjunct al Gărzii Financiare Buzău, Ion Onea, acum rămas simplu comisar superior. Aceleaşi surse ne-au dezvăluit că pe la sala sa de mese din incinta fabricii de alcool din spatele fostei Întreprinderi de In şi Cînepă au fost poliţişti de la Buzău cu funcţii mari, oameni din Vamă şi chiar ofiţeri din serviciile de informaţii. 

Şpăgi care nu puteau fi refuzate

Marele talent al lui Dorin Marinescu este acela că oferea nişte şpăgi atît de mari încît nu puteau fi refuzate. Astfel, contrabanda cu alcool sau afacerile cu vin falsificat mergeau strună. "Dacă omul se aştepta să primească, de exemplu, 10 milioane de lei, "Piticu" îi dădea 100 de milioane şpagă. Şi cu asta-l convingea", ne-a dezvăluit o sursă din anturajul anchetatorilor. Graţie acestui tip de acţiune, de-a lungul anilor, "Piticu" n-a avut de-a face prea mult cu legea, deşi este un personaj extrem de controversat. Este, aşadar, cert că omul a beneficiat de proţecţie la toate nivelurile. Se mai ştie, de asemenea, că Marinescu a fost sponsor al unor politicieni cu state vechi, el deţinînd o listă cu sumele şi oamenii cărora le-a dat şpagă sau le-a făcut sponsorizări. 

Un personaj extrem de controversat 

Dorin Marinescu este un personaj extrem de controversat şi un om de bază al aşa-zisei lumi interlope buzoiene. Cu cîţiva ani în urmă, el a lovit cu maşina, pe care o conducea beat, un om care a murit, dar a reuşit, graţie relaţiilor şi banilor, să scape basma curată, băgîndu-şi în faţă şoferul, care a luat asupra lui toată vina. În plus, de ani buni, borhotul rezultat din producerea alcoolului de la fabrica din spatele fostei Întreprinderi de In şi Cînepă este deversat aiurea sau chiar în canalizarea municipiului. Astfel se explică apariţia, din cînd în cînd, a unui miros insuportabil perceput în cartierele Dorobanţi şi Broşteni. Pe această temă s-au deschis nişte anchete, dar, iată, nu s-a întîmplat nimic concret.

Administratorul unei societăţi comerciale din Buzău este cercetat de către poliţiştii de la Investigarea Fraudelor pentru că ar fi distribuit peste 220.000 de litri de băutură falsificată în mai multe en-gros-uri din ţară. Administratorul respectiv şi alţi zece patroni de firme, în calitate de distribuitori, sînt suspectaţi că, în perioada ianuarie – aprilie 2013, au furnizat în vederea comercializării, în mai multe en-gros-uri din Argeş, Brăila, Buzău, Ialomiţa şi Prahova, băuturi falsificate, la sticle de plastic de 2 litri. Au fost distribuiţi ilegal aproximativ 222.000 de litri de băutură contrafacută, în valoare de 770.000 de lei. După primele verificări, specialiştii Laboratorului de Analize Vitivinicole Valea Călugărească şi oenologii au stabilit că băutura în cauză nu respectă prevederile impuse de Legea Viei şi Vinului 244/2002. O cantitate de aproape 27.000 de litri de vin falsificat a fost retrasă de pe piaţă.Etichete: Afaceristul |  alcool |  arestat |  BOMBĂ |  Dorin |  dosar |  EXCLUSIV |  Gabriel |  inculpat |  Judecătorul |  NUCLEARĂ |  Piticu |  Stănescu
Voteaza articolul: bun: 5  |  slab: 0   5

Comentarii

zatarra
09 noiembrie 2016
Uuuuu, auci..Piticu'la bulau..Of..o mai avea cine sa care sacosile unor oameni de bine? Mai baieti, va rog eu, sapati mai adanc...
Adelina
10 noiembrie 2016
Cracatita buzoiana incepe sa fie distrusa.Dna si sefii politiei isi fac treaba.Toti mafiotii la puscarie
Alt Dante
10 noiembrie 2016
Acest borfas a fost tinut in brate de la politicieni pana la sefii mari din politie, fisc, servicii secrete, vama si magistratura. Sunt foarte curios daca odata cu Marinescu Dorin va pica si sistemul care protejeaza jaful si coruptia in judetul Buzau!
Xxxxxx
10 noiembrie 2016
Toate aceste lucruri se stiu de mult , nu era ceva ținut secret . Odată ce s-a schimbat conducerea orașului , cei ce au cotizat bani grei vechii conduceri vor ajunge acum la pușcărie in cazul in care nu vor cotiza mai mult la noua conducere In acest mic oraș nu poate face nimeni averi colosale din afaceri murdare fara sa se știe de el . Ca este lăsat in pace chiar si ajutat , este pt ca acesta cotizează bani multi !!


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU