31 [IAN 13] ACTUALITATE Buzau
Joi, 31 ianuarie 2013

Birurile s-au majorat cu 16%

Florin Zafiu alte articole de Florin Zafiu
4 voturi 1580 vizualizari 4 comentarii florinzafiu@sansanews.ro

Taxele şi impozitele locale se majorează cu 16 la sută. Decizia a fost luată în această după amiază de consilierii locali municipali.

Autorităţile din Buzău au încercat să menţină neschimbată valoarea taxelor plătite de locuitorii municipiului. Ba chiar au aprobat într-o şedinţă de anul trecut a Consiliului Local ca nivelul taxelor şi impozitelor lcoale să rămînă neschimbat în 2013.

Planurile autorităţilor locale au fost date peste cap de Guvern. Executivul a dat recent o ordonanţă prin care primăriile cu arierate sunt obligate să majoreze dările cu maxim 16,05 la sută. Astfel, autorităţile din munciipiul reşedinţă de judeţ s-au văzut nevoite să opereze această majorare, în condiţiile în care primăria a înregistrat datorii la finele anului 2012.

În şedinţa de astăzi a Consiliului Local Muncipal Buzău, consilierii au avut pe ordinea de zi proietcul privind majorarea taxelor. Aleşii PDL şi PPDD au votat împotrivă, însă majoritatea USL şi-a spus cuvîntul şi proiectul a fost adoptat. Acum, buzoienii care au plătit deja taxele pe anul acesta vor fi nevoiţi să mai facă un drum pînă la ghişeele primăriei şi să plătească diferenţa. 

La fel ca primăria Buzău, şi celelalte administraţii din judeţ care se confruntă cu datorii vor fi nevoite să majoreze nivelul taxelor şi impozitelor locale cu maximum 16,05 la sută.


Etichete: Buzău |  majorare |  Taxe
Voteaza articolul: bun: 4  |  slab: 0   4

Comentarii

codrin
31 ianuarie 2013
Incredibil, cum ne-au fraierit USL-istii, recunosc ca suntem o masa mare de PROSTI
Marius
31 ianuarie 2013
Aceeasi lipsa de respect pentru cetateni. Cetatenii municipiului au saracit iar onor primaria majoreaza in bataie de joc taxele si impozitele locale.
Raducu P.
31 ianuarie 2013
Birourile primariei sunt arhipline, cetatenii sunt plimbati din birou in birou, sunt verificati ca niste infractori daca si-au achitat darile si batjocoriti ca in epoca fanariota.Pentru imbunatatirea activitatii o singura solutie exista micsorarea cu 60% din angajatii primariei.
REGRET CA AM VOTAT USL
31 ianuarie 2013
AM FOST LA VOT SI I-AM VOTAT DAR NE-AU INSELAT. JUR CA IN VIATA MEA NU MAI VOTEZ PNL SAU PSD.


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU