BREAKING NEWS Buzau
19 [AUG 19] ACTUALITATE Buzau
Luni, 19 august 2019

VIDEO Bilanțul măcelului de la Săpoca urcă la 5 morți. Vezi măsurile!

Cătălina Jingoiu alte articole de Cătălina Jingoiu
3 voturi 3951 vizualizari 0 comentarii business2b@focustv.ro

Numărul pacienților decedați în urma atacului de duminică dimineața, produs în două saloane ale Spitalului de Neuropsihiatrie Săpoca, a ajuns la 5. Ultimul deces este cel al unei femei de 88 de ani, internată la Spitalul de Urgențe Floreasca. Pacienta a făcut un stop cardio-respirator, noaptea trecută, și a murit. ”Era o persoană cu mai multe comorbidități: cu fibrilații atriale, sechelară AVC, dezvoltase un clostridium difficilae” a declarat ministrul Sănătății.

Sorina Pintea a prezentat, cu puțin timp în urmă, și concluziile anchetei administrative derulate în spital. Sunt abateri grave ale personalului care a fost de gardă în noaptea atacului, dar și deficiențe de management. Directorul Spitalului de Neuropsihiatrie de la Săpoca, Viorica Mihalașcu, a demisionat, în această dimineață, după ce i-au fost prezentate concluziile anchetei administrative derulate de Corpul de Control al ministrului Sănătății. Directorul unității de la Săpoca se face vinovat, potrivit raportului, de o proastă organizare a activității medicale privind normarea personalului și structura organizatorică. Pentru moment, conducerea unității medicale a fost preluată de directorul financiar.
   
În același timp, pe numele medicului de gardă și al asistentelor care erau de serviciu în momentul atacului vor fi formulate plângeri penale pentru neglijență în serviciu. Nu doar managerul spitalului și personalul de gardă suportă consecințele episodului violent de duminică dimineața.


Membrii Consiliului de Administrație, despre care ministrul Sănătății spune că au făcut figurație, vor fi înlocuiți. Din Consiliul de Administrație al spitalului fac parte trei reprezentanți ai Direcției de Sănătate Publică, un jurist al Primăriei Săpoca, un reprezentant al Colegiului Medicilor și unul al Ordinului Asistenților Medicali și Moașelor.


Etichete: deces |  demisie |  manager |  masuri |  plangeri penale |  Sapoca |  pacient
Voteaza articolul: bun: 2  |  slab: 1   1

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU