26 [IUN 19] ACTUALITATE Buzau
Miercuri, 26 iunie 2019

Bilanțul dezastrului lăsat în urmă de vijelia de marți seară

Cristina Sterian alte articole de Cristina Sterian
0 voturi 1601 vizualizari 0 comentarii
Bilanțul dezastrului lăsat în urmă de vijelia de marți seară

Un nou bilanț al vijeliei violente care s-a abătut marți seară asupra județului Buzău.                                       
Autoritățile au contabilizat până acum 8 gospodării inundate în municipiul Buzău, 3 la Râmnicu Sărat și una la Râmnicelu.  Două instituții, Grădinița Boboceii și Centrul de Dializă au fost inundate la subsol.  11 copaci au fost doborâți de vântul care a suflat cu putere, în multe cazuri afectând sau blocând traficul până la venirea pompierilor.  De asemenea, 4 conductori electrici au fost rupți în timpul vijeliei, lăsând în beznă aproape 10 mii de oameni. Unii dintre buzoieni nu au curent nici miercuri dimineață. Ultimele centralizări arată că miercuri dimineață mai sunt 2080 de abonați fără curent. Sunt nealimentate parțial Brădeanu, Vernești, Rușețu, Mihăilești, Cislău, Topliceni și Viperești. 8 echipe de la Electrica sunt pe teren și încearcă să remedieze avariile.
Pentru a face față problemelor provocate de vijelie, au intervenit 35 de pompieri cu 13 mijloace dar și peste 70 de polițiști, alături de muncitori de la Drumuri și de membri ai serviciilor voluntare de la nivelul localităților lovite de furia naturii.
Potrivit specialiștilor de la Direcția Apelor Buzău Ialomița, cel mai mult a plouat în zona joasă de deal și de câmpie. Cele mai mari cantități de apă s-au înregistrat la Sălcioara, în comuna Ghergheasa, 60, 4 litri pe metrul pătrat, la Cernătești 52. 9 litri pe metrul pătrat dar și la Ziduri 52 litri pe metrul pătrat. La Buzău, au fost 38. 3 litri pe metrul pătrat în doar câteva ore, la Potârnichești 35.9 litri pe metrul pătrat iar la Istrița de Jos și Merei 30 de litri pe metrul pătrat. Așadar, cel mai mult a plouat în zona Râmnicu Sărat. Iar precipitațiile nu au fost singura problemă. Vântul a bătut cu o putere extraordinară, provocând o serie de neplăceri în întreg județul.
Etichete: Buzau |  Ramnicu Sarat |  vijelie  |  inundatii
Voteaza articolul: bun: 0  |  slab: 0   0

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU