05 [IUN 19] ACTUALITATE Buzau
Miercuri, 05 iunie 2019

(VIDEO) Bilanțul DEZASTRULUI de după inundații: 11 sate, afectate

Cristina Sterian alte articole de Cristina Sterian
0 voturi 1678 vizualizari 0 comentarii
Bilanțul DEZASTRULUI de după inundații: 11 sate, afectat

Ploile s-au mai redus în județul Buzău, așa că autoritățile au putut face un bilanț provizoriu al pagubelor lăsate în urmă de viiturile din ultimele zeci de ore.     Au fost lovite de inundații 11 sate din orașul Nehoiu, de la Pătârlagele, Tisău, Lopătari, Cătina și Colți. Apa a inundat 11 locuințe din Nehoiu, Măgura și Lopătari, spre disperarea oamenilor care sunt nevoiți să o ia de la capăt acum,  46 de anexe gospodărești s-au umplut de apă și noroi în urma viiturilor formate. De asemenea, au fost inundate două magazine din Nehoiu și un cămin cultural, unde pagubele sunt importante.                             
Stricăciuni sunt și pe șosele. Drumul Județean 203 K între Mânzălești și Lopătari a fost pur și simplu măturat de ape și va necesita reparații capitale. De asemenea, viitura a distrus drumul comunal 78 între Colți și Muscel. Iar evaluarea pagubelor continuă și în cursul zilei, astfel că aceste date raportate de reprezentanții Prefecturii Buzău sunt doar provizorii.             
Aproape 230 de pompieri, jandarmi și polițiști cu 112 mijloace de intervenție au acționat în ultimele ore în sprijinul oamenilor loviți de inundații iar ce este și mai rău este că după valul de ploi și viituri distrugătoare vor urma alunecările de teren, așa cum se întâmplă de fiecare dată când vremea se răzvrătește.
În plus, pericolul nu a trecut întru totul.                         
Chiar dacă ploile s-au rărit în ultimele ore, există încă riscul să mai apară. Meteorologii au emis pentru întreaga țară o informare valabilă până mâine noapte la ora 23.00. Instabilitatea atmosferică va fi temporar accentuată în toate regiunile. Vor fi perioade în care se vor semnala averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii și căderi de grindină.     
În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 15...25 l/mp, iar pe arii restrânse 35...40 l/mp.iar peste ploile căzute în ultimele zile, aceste precipitații pot produce încă mari probleme comunităților din regiune.  

VIDEO AICI
Etichete: Buzau |  ploi |  Prefectura |  viitura |  inundatii
Voteaza articolul: bun: 0  |  slab: 0   0

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU