14 [IUL 17] ACTUALITATE Buzau
Vineri, 14 iulie 2017

Bilanţ! Ceva mai linişte pe străzile Buzăului

Laurenţiu Marinov alte articole de Laurenţiu Marinov
0 voturi 1308 vizualizari 0 comentarii laurentiu.marinov@sansabuzoiana.ro

Criminalitatea în judeţul Buzău este în scădere, potrivit raportului de activitate al Inspectoratului de Poliţie Judeţean pe primul semsetru al anului. Din păcate, însă, numărul persoanelor care şi-au pierdut viaţa în accidente rutiere a crescut, arată bilanţul IPJ.   

Conducerea Inspectoratului de Poliţie Judeţean Buzău a prezentat ieri, într-o conferinţă de presă obiectivele urmărite de instituţie în anul 2017 şi ce anume s-a realizat în acest sens de la începutul anului. Astfel, potrivit comisarului şef Laurenţiu Pantazi, şeful IPJ Buzău, obiectivele majore sînt  creşterea gradului de siguranţă şi protecţie pentru cetăţeni, prevenirea şi combaterea infracţionalităţii organizate şi transfrontaliere, asigurarea climatului de legalitate a mediului de afaceri şi asigurarea resurselor umane şi a mijloacelor necesare dezvoltării şi menţinerii capacităţii operaţionale. În perioada analizată, pe raza judeţului Buzău nu au fost sesizate fapte stradale cu grad de pericol social ridicat sau cu impact deosebit asupra membrilor comunităţii, majoritatea faptelor comise fiind din categoria celor de subzistenţă. În ceea ce priveşte combaterea criminalității, indicatorii prezentaţi de  con­­ducerea IPJ arată o scădere a fenomenului. În județul Buzău criminalitatea sesizată a scăzut cu 21%, în primele 6 luni ale anului 2017, înregistrînd cea mai mică valoare din ultimii 6 ani, trendul fiind în descreştere din anul 2013.De asemenea infracționalitatea judiciară în perioada analizată a scăzut cu 19 %, și  se află pe un trend descendent în ultimii 6 ani.Referitor la criminalitatea stradală, în semestrul I 2017  au fost sesizate cu 16,7% mai puţine fapte, comparativ cu perioada similară a anului trecut. Astfel, pe genuri de fapte, au scăzut infracţiunile de furt sesizate cu 19%  şi tîlhăriile cu 44%. Criminalitatea sesizată  în mediul rural a  scăzut cu 25,8% , înregistrînd cea mai mică valoare din ultimii 6 ani .Criminalitatea sesizată  în mediul  urban a  scăzut cu 4,8% , înregistrînd cea mai mică valoare din ultimii 6 ani . Criminalitatea contra patrimoniului a înregistrat scăderi în perioada evaluată cu 18,3% comparativ cu perioada similară a anului 2016, menționăm că și acest tip de criminalitate se află pe un trend descendent începînd cu anul 2014, iar acesta este  cea mai mică valoare din ultimii 5 ani.Pe genuri de infracţiuni economico-financiare s-a înregistrat o scădere  a numărului de infracţiuni constatate faţă de perioada evaluată a anului 2016. Prin acţiunile iniţiate pentru combaterea evaziunii fiscale, a fost recuperat un prejudiciu de 8.561.000 lei , reprezentînd un procent de 78%, din totalul prejudiciului cauzat , în perioada supusă analizei.

Mai multe persoane decedate în accidente
Un bilanţ pe semestrul I a prezentat ieri şi Poliţia Rutieră. Potrivit şefului Serviciului, co­misarul şef Silviu Dinu, în primele 6 luni ale anului 2017 s-au produs cu 14,4%  mai puține accidente rutiere grave față perioada similară anului trecut, a scăzut numărul persoanelor rănite grav cu 28,3%  și a crescut  numărul persoanelor  decedate cu de 17 la 19. Principalele cauze generatoare de accidente rutiere au fost:  viteza neadaptată la condiţiile de drum şi indisciplina pietonilor.Etichete: Bilant |  Buzaului |  liniste |  strazile
Voteaza articolul: bun: 0  |  slab: 0   0

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU