04 [OCT 16] ACTUALITATE Buzau
Marţi, 04 octombrie 2016

Bîgiu a spus tot! A dus 425 de mii de euro la PNL

Doru Gheorghiade alte articole de Doru Gheorghiade
0 voturi 1588 vizualizari 0 comentarii doru.gheorghiade@sansabuzoiana.ro

Fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Buzău şi fost prefect al judeţului, Cristi Bîgiu a făcut mărturisiri complete marţi în faţa Instanţei Supreme, unde a compărut în calitate de inculpat într-un dosar în care se află în aceeaşi situaţie şi fostul ministru de interne Cristian David. Potrivit presei centrale, Bîgiu a recunoscut că a dus personal 450 de mii de euro pentru PNL şi că banii au ajuns la deputaţii Dan  Motreanu şi George Scutaru.

Conform  site-ului stiripesurse.ro
„Bîgiu, în calitatea sa de inculpat, a mărturisit în faţa judecătorilor că l-a cunoscut pe Adrian Mladin în 2007, care pe atunci era consilier al preşedintelui Agenţiei Domeniilor Statului (ADS).
„Mi-a spus că are o rudă care are de recuperat o suprafaţă de teren din Buzău. Avea toate datele. L-am trimis la şefa de birou a Comisiei”. Bîgiu a mai spus că în martie 2007, a fost nominalizat într-o funcţie importantă în PNL.
„După ce m-am mutat la Bucureşti mă întâlneam de două sau trei ori pe săptămâna cu Adrian Mladin. Câteva luni n-am mai ştiut de teren. În 2008, Mladin mi-a zis că dacă reuşeşte să vândă terenurile va sprijini organizaţia judeţeană Buzău şi organizaţia centrală a PNL. Mi-a spus că va sprijini organizaţia cu 900 de mii de euro, bani care trebuiau să ajungă la mine prin intermediul lui Doloiu Gheorghe,(declaratii ale lui Gheorhe Doloiu AICI) un om de afaceri din Buzău”, a continuat Bîgiu.
El a menţionat că a fost o sponsorizare pentru Campania electorală care se apropia:
“Banii au fost bineveniţi. Nu mi-a promis mie suma. A fost o sponsorizare clară pentru partid. Şi mi-a zis că, o parte din ea să ajungă la Centru şi să se afle că vin de la el”, a continuat fostul prefect. Mai departe, acesta a precizat că, din suma promisă, a primit numai 700.000 de euro, bani care au ajuns la el în trei tranşe. “Se plângea că are de dat în multe locuri. 425 de mii au mers la Centru. Eu am dus banii lui Dan Motreanu şi lui George Scutaru. 250.000 de euro lui Motreanu şi 175.000 de euro lui Scutaru. Ceilalţi bani au fost folosiţi în Campania locală. Au fost cheltuiţi pe concerte, îndeosebi. Banii de la Mladin mi-au fost aduşi de Gheorghe Doloiu în pungi de plastic”, a mai declarat fostul prefect de Buzău.
La data de pe 16 iulie 2015, procurorii DNA i-au trimis în judecată pe Gheorghe Doloiu, acuzat de spălare de bani, pe Cristian David, acuzat de luare de mită, pe Roger Valeriu Niţescu, acuzat de trafic de influenţă şi spălarea banilor şi pe Cristinel Bîgiu, prefect al judeţului Buzău, la data comiterii faptei, acuzat de spălare de bani. În rechizitoriul formulat de procurori se arată că, în calitate de ministru al Internelor şi Reformei Administrative, în cursul anului 2007, prin intermediul lui Niţescu, Cristian David a pretins, iar, în luna februarie 2008, a primit 500.000 de euro de la un denunţător, beneficiar al unor drepturi litigioase. Suma respectivă ar fi fost pretinsă şi primită de David pentru a-şi exercita atribuţiile de îndrumare şi coordonare a activităţii prefecţilor într-o modalitate care să asigure emiterea unui titlu de proprietate asupra unui teren de 15 hectare, aflat în intravilanul municipiului Buzău, de către Comisia judeţeană pentru stabilirea dreptului de proprietate. Cristian David ar fi luat legătura cu Marian Bîgiu, prefect al judeţului Buzău la acea dată, solicitându-i ajutorul în acest sens. În schimbul promisiunii de exercitare a influenţei, Valeriu Roger Niţescu, în calitate de şef de cabinet al ministrului de Interne şi Reformei Administrative ar fi pretins şi primit de la aceeaşi persoană 600.000 euro. Fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Buzău Cristinel Bîgiu a fost condamnat, pe 5 aprilie, de magistraţii Tribunalului Călăraşi, într-un alt dosar, la cinci ani şi două luni de închisoare pentru luare de mită, şi confiscarea specială a sumei de 45.000 de lei, sentinţa putând fi atacată la o instanţă superioară.
Dan Motreanu a ținut să îi dea o replică lui Cristinel Bîgiu. ”Am văzut declarațiile domnului Bîgiu și țin să precizez că totul este o minciună, dovedită și în instanță. Inclusiv din declarațiile martorilor se precizează că nu mi-a fost adus niciun ban. Chiar unul dintre martori i-a spus domnului Bîgiu că dacă avea nevoie să ducă vreodată bani la partid îi ducea singur, nu avea nevoie de intermediar”, a precizat deputatul PNL, Dan Motreanu.Etichete: Bîgiu
Voteaza articolul: bun: 0  |  slab: 0   0

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU